De werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst: staand Marlou Daems, Lara Abbink, Liesbeth Romeijn, Fons Flierman, Stein van der Zon, en zittend Koertien Minjon, Hilda Nijman en Harrie Mulderij. Foto: Duo-Focus CreatiefinBeeld
De werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst: staand Marlou Daems, Lara Abbink, Liesbeth Romeijn, Fons Flierman, Stein van der Zon, en zittend Koertien Minjon, Hilda Nijman en Harrie Mulderij. Foto: Duo-Focus CreatiefinBeeld

Werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst weer op volle sterkte

Cultuur

Wat de werkgroep zoal doet vertellen ze graag 

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST - Van Hemelvaartsdag 9 mei tot en met zondag 12 mei 2024 organiseert de werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst: Marlou Daems, Koertien Minjon, Liesbeth Romeijn, Fons Flierman, Lara Abbink, Stein van der Zon, Harrie Mulderij en Hilda Nijman, met veel enthousiasme de zestiende editie van het kunstevenement Kunst4daagse in de gemeente Bronckhorst. Wat de werkgroep zoal doet, voordat er een vierdaags kunstevenement staat, vertellen ze graag.

De werkgroep heeft afscheid genomen van een aantal leden, maar kon ook weer nieuwe vrijwilligers welkom heten. Belangrijk, omdat het organiseren van een evenement van deze omvang wel wat werk met zich meebrengt, in een korte tijd. Dan is het fijn om de taken te kunnen verdelen.

In oktober begint de werkgroep met de eerste werkzaamheden. Het zorgen voor sponsoren en het aanmeldformulier beschikbaar maken. Dan in januari worden de eerste stappen gezet om de brochure te vullen en worden de routes gemaakt. In februari wordt bij de drukker een proefdruk gemaakt. De deelnemers kunnen nog de laatste wijzigingen aan laten brengen.

Koertien Minjon en Marlou Daems zorgen voor de communicatie naar de deelnemers toe rondom aanmelding en hebben overleg over de artikelen in Contact. “Dit jaar hebben we al in februari flyers laten maken, drukken en verspreiden. We ‘hangen’ dus nu al”, vertelt Koertien hierover. “Vroeg laten weten dat we er zijn, is belangrijk.” In april zal de brochure in zijn definitieve vorm naar de drukker gaan. “Net voor de Kunst4daagse zal in Contact nog een spread worden geplaatst met de allerlaatste informatie over routes en deelnemers.”

Nieuwe werkgroepleden
Stein van der Zon, kunstenaar en grafisch ontwerper kon als nieuw werkgroeplid meteen aan de slag. “Ik heb me met de vormgeving van de nieuwe website bezig gehouden, samen met Harrie Mulderij. We hadden de uitstraling van Het WEB in Doetinchem als voorbeeld, omdat de Kunst4daagse onder deze organisatie valt. Dit jaar is vroeg geflyerd voor de Kunst4daagse en ik mocht deze flyer ontwerpen.” Twee keer eerder was Stein deelnemer aan het kunstevenement met schilderijen en keramiek. “Nu had ik te weinig nieuw werk, iets wat ik eigenlijk wel graag wil als ik ga exposeren en had me daarom niet aangemeld. Wel als werkgroeplid, want ik hoorde dat de werkgroep zocht naar technische assistentie.” 

Fotograaf Harrie Mulderij vormt samen met fotograaf Margriet Schoterman Duo-Focus CreatiefinBeeld. Twee keer deden zij mee met de Kunst4daagse. Dit jaar niet, Harrie is nieuw werkgroeplid. “Daarvoor is al genoeg te doen. Tijdens een fotocursus kwam ik te weten dat de werkgroep Kunst4daagse nog wel extra hulp kon gebruiken, vooral met mensen die kennis hadden van techniek. Uiteindelijk ben ik er ingestapt en ben samen met Stein flink aan de slag gegaan. De website moest worden aangepast, maar uiteindelijk heb ik deze bijna opnieuw opgebouwd, er waren zoveel veranderingen”, vertelt Harrie. “Daarna heb ik de website steeds meer gevuld met teksten, foto’s en linkjes van de deelnemers. Per dag kwamen er wat aanmeldingen binnen, die ik daarna kon verwerken.” 

Wil Harrie deze keer de gelegenheid benutten om met camera een aantal kunstenaars te bezoeken, Stein heeft zich voorgenomen minimaal een route te fietsen.

Liesbeth Romeijn gaat na deze zestiende editie de werkgroep van de Kunst4daagse verlaten, maar is met Lara Abbink en Fons Flierman aan de slag gegaan om alles omtrent de adverteerders/sponsoring en PR ( waaronder persberichten) goed over te dragen.

Lara Abbink woont al bijna veertien jaar in Toldijk in het buitengebied. “Samen met mijn partner heb ik de Vergader- & Event locatie Bij de Rode Beuken waar we met veel plezier zeer verschillende activiteiten organiseren”, vertelt Lara. “Dit jaar (2024) wilde ik mijzelf nog meer verbinden met de regio en de Kunst4daagse stond al een tijdje in mijn vizier. Ik ben zelf geen kunstenaar (misschien in de keuken) maar vind het heerlijk om met mensen samen te werken die allerlei verschillende invalshoeken en visies hebben. De tijd die ik besteed aan de organisatie van de Kunst4daagse samen met de andere leden van de werkgroep zijn voor mij momenten van inspiratie, gezelligheid en daadkracht.” Bij de Rode Beuken is tijdens de Kunst4daagse ook een expositielocatie met vier verschillende exposerende kunstenaars.

Fons Flierman heeft zich in de werkgroep ingezet voor de werving van sponsors. “Ik heb als kunstenaar twee keer meegedaan en nu ik met pensioen ben dacht ik dat ik wel in de organisatie wilde zitten. Dat kwam ook doordat ik Koertien Minjon sprak die ik al veertig jaar niet gesproken had. We waren studiegenoten. Zo hoorde ik al gauw dat er een behoefte was aan nieuwe werkgroep leden.”

Hilda Nijman is in de werkgroep voornamelijk bezig met het uitzetten van de vier routes. Dit doet zij samen met haar man Marinus. Voor dit jaar is door de technische werkgroepleden gezorgd voor een database met de adressen van de deelnemers, nu hoeven deze gegevens niet meer handmatig in de route te worden ingevoerd. 

Binnenkort zijn de routes overigens via de QR-code naar de website te gebruiken, zodat je met de smartphone de routes kan fietsen.


www.kunst4daagsebronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant