Maria en Nathalia Milstein treden op in Cultureel Centrum de Brink. Foto: Marco Borggreve
Maria en Nathalia Milstein treden op in Cultureel Centrum de Brink. Foto: Marco Borggreve

Kamermuziek van Russische zussen Maria en Nathalia

ZELHEM - Zondag 28 november geven de getalenteerde zussen Maria en Nathalia Milstein een concert voor viool en piano. Zij spelen werken van Grieg, Szymanovski, Debussy en Franck in Cultureel Centrum de Brink in Zelhem. De ingang is aan de Industrieweg, waar voldoende parkeerruimte is. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar, reserveren is niet noodzakelijk. Hier gelden de coronamaatregels. Aanvang 20.00 uur.

De zussen Milstein veroveren de internationale podia. Zowel live als op CD onderscheiden ze zich door voortreffelijk spel en een bijzondere, vaak thematische repertoirekeuze.
Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde viool in Fiesole bij Pavel Vernikov, aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en in Londen bij David Takeno. Zij maakt snel naam in Nederland en daarbuiten. In januari kreeg ze de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en de CD die ze samen met haar zus Nathalia opnam kreeg internationaal alle lof. De violiste van het vermaarde Van Baerle Trio vond in haar zus, die ook al diverse prijzen achter haar naam heeft staan, de ideale duopartner.
Nathalia Milstein, geboren in 1995 in een familie van muzikanten, begint op vierjarige leeftijd piano te spelen met haar vader Serguei Milstein.

De vleugel is voor een prix d’ami ter beschikking gesteld door Westera Piano’s te Winterswijk. De concerten van Stichting Kamermuziek Zelhem worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.


kamermuziekzelhem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden