Oecumenische vespers in de tijd van advent: Verhalen van Hoop

HUMMELO/DREMPT/DOESBURG - Vanuit de oecumenische samenwerking in de regio Doesburg zijn er ook dit jaar in de tijd van advent weer vespers op de vrijdagavond in de kleine kerken. Steeds zijn er twee voorgangers die de viering samen voorbereiden. De samenwerking tussen de kerken is in de coronatijd gegroeid. Het is mooi om deze ook nu voort te zetten.

Advent is een tijd van wachten en verwachten. Van uitzien naar de geboorte van een kind dat licht brengt in donkere tijden. Een teken van hoop. In de bijbel staan veel verhalen over vrouwen die een kind verwachten. Een kind dat ook voor hen een teken van hoop is. Zij brengen hun kind ter wereld in een tijd, waarin er zorgen zijn over de toekomst en het moeilijk is om hoop en moed te houden. Het verhaal van Sara en Izaäk, Jochebed en Mozes, Hanna en Samuël, Ruth en Obed. Het zijn verhalen van krachtige vrouwen, die net als Maria, de moeder van Jezus, hoop en moed houden juist in moeilijke tijden.

Advent is een tijd van wachten en verwachten


Hoop en moed is ook nodig in deze tijd. Er zijn veel zorgen over de toekomst. De coronacrisis, klimaatveranderingen, de groeiende tweedeling tussen arm en rijk, individualisering, verharding en polarisatie die samenlevingen wereldwijd bedreigen. Welke toekomst is er voor de kinderen die vandaag geboren worden? Elke geboorte is voor ouders een teken van hoop. Nieuw leven vol verwachting naar de toekomst. De verhalen van deze krachtige vrouwen kunnen mensen inspireren om hoop en moed te houden.

Aanvangstijd 19.30 uur:
Vrijdag 26 november in de Ooipoortkerk Doesburg. Voorgangers zijn Jaap Lof (Ooipoortkerk) en Francie Jansen (RK Doesburg).
Vrijdag 3 december in de Gasthuiskerk Doesburg met Susanne van der Sluijs ( Remonstranten) en Toos Looman ( RK Doesburg).
Vrijdag 10 december St. Joriskerk Drempt met Karin Spelt (PG Drempt Oldenkeppel) en Bert Bomer (PG Angerlo-Doesburg).
Vrijdag 17 december in de Kerk Hummelo, Elise Wijnands (PG Hummelo) en Arnold Vellekoop (Leger des Heils).

De vespers zijn ook online mee te vieren. De link is te vinden op de website van de betreffende kerken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden