De winnaars van de ontwerpwedstrijd. v.l.n.r. Martin Grevers, Rolf Wolters, Evelien Nijenhuis en Myrthe Rosema. Foto: Bas Weetink
De winnaars van de ontwerpwedstrijd. v.l.n.r. Martin Grevers, Rolf Wolters, Evelien Nijenhuis en Myrthe Rosema. Foto: Bas Weetink

Vier winnaars in wedstrijd Social Art+Design

Algemeen

ACHTERHOEK - Martin Grevers, Evelien Nijenhuis, Myrthe Rosema en Rolf Wolters zijn de vier winnaars van de Social Art+Design Ontwerpwedstrijd. Deze wedstrijd had ten doel een start te maken met de ontwikkeling van een eigen collectie Achterhoekse toegepaste designproducten. Belangrijke vereisten waren dat ontwerpers openstaan voor een samenwerking met mensen met een beperking, werkzaam op dagbestedingslocaties én voor inzet van restmateriaal uit de Achterhoek. 

De winnaars ontvingen afgelopen dinsdag uit handen van twee van de juryleden een cheque ter waarde van 500 euro. Martin, Evelien, Myrthe en Rolf gaan nu starten met de realisatie van hun ontwerpen in samenwerking met de makers op de dagbestedingslocaties. Naar verwachting zullen deze in het najaar te koop zijn bij Elver, Zozijn en in de galeries van Kunst of Art.
De wedstrijd was uitgeschreven door de Stichting Social Art+Design en de inzendingen werden beoordeeld door een breed samengestelde jury. Deze boog zich begin april over alle ingezonden ontwerpen en toetste ze niet alleen op de gestelde criteria maar ook op haalbaarheid. In de jury zaten, naast Kunst of Art en zorgorganisaties Elver en Zozijn, Heidi Otten (grafisch designer), interieurarchitect Ynske Breukelaar, marketingspecialist (en coach st. Pak An) Martin Moorman en ondernemer Henk-Jan Westhoff.

Enthousiasme
Rianka Habraken van Stichting Social Art+Design vertelt: “Toen wij de wedstrijd uitschreven waren wij erg benieuwd hoe er op ons initiatief gereageerd zou worden. Wij zijn dan ook heel blij het enthousiasme te ervaren van de vier professionele designers die staan te popelen om aan de slag te gaan. De jury had het niet makkelijk om een keuze te maken. De vier winnende ontwerpen staan niet alleen volledig in het teken van hergebruik van restmateriaal uit de Achterhoek, maar bieden de makers met een beperking ook de ruimte hun talenten en eigenheid te laten zien in het maakproces én eindresultaat. Een win-win situatie vinden wij”.

Stichting Social Art+Design
Galerie & kunstuitleen Kunst of Art is samen met zorgorganisaties Elver en Zozijn oprichter van de Stichting Social Art+Design. Via deze stichting willen zij verbindingen leggen tussen Achterhoekse ontwerpers en mensen met een beperking. Samen gaan zij een collectie toegepaste designproducten ontwikkelen waarbij zoveel mogelijk lokale restmaterialen worden gebruikt.
De ontwikkeling van de eerste designproducten wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, stichting Pak An en het coöperatiefonds Rabobank Graafschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid