Yannick als winnaar tussen zijn concurrenten Hassan en Maxim. Foto: Wilco Siebelink
Yannick als winnaar tussen zijn concurrenten Hassan en Maxim. Foto: Wilco Siebelink

Yannick Siebelink weer kampioen luchtdrukpistool

Algemeen

ZELHEM - Yannick Siebelink uit Zelhem is voor de tweede seizoen op rij Nederlands kampioen luchtdrukwapens geworden. Deze keer was het bij luchtpistool junioren A. In 2019 leverde Yannick dezelfde prestatie bij de junioren B. In 2020 was het seizoen in maart ten einde vanwege corona en waren er geen finales.

Het schietseizoen 2020-2021 ging op 1 oktober weer hoopvol van start, maar in december werd alles weer gesloten. Gelukkig kwamen de versoepelingen op tijd en eind mei besliste de KNSA om op 26 en 27 juni het NK 2021 Luchtpistool/Luchtgeweer in Arnhem te organiseren. Dat betekende wel dat de schutters slechts vier weken voorbereiding hadden  om zo goed mogelijk op dat NK te verschijnen. Normaal gesproken is dat een maand of acht. Daarnaast wisten zijniet hoe de concurrentie ervoor stond, omdat er geen wedstrijden waren geweest.
Na de formaliteiten en de keuring van het luchtdrukpistool kon Yannick om 12.30 uur beginnen aan zijn serie van zestig schoten. Na een minuut of veertig bleek Yannick met een score van 531 punten de winnaar van zijn serie. Hij was wel tevreden met deze score, gezien de korte voorbereidingstijd. De concurrentie bleef ver achter met meer dan 32 punten verschil.
Uitrusten van de serie bleek er echter nauwelijks bij want op verzoek van de jury werd de finale, die eigenlijk om 15.40 uur gepland stond, vooruitgeschoven naar 14.10 uur. Het ging lang gelijk op tussen Yannick en Hassan Pala uit Rotterdam, tot het moment dat Hassan Pala een 6,8 en iets later nog een 7.4 schoot. Toen was er plotseling een verschil van 4,6 punten tussen de twee schutters en dat bleek genoeg. Na een mooie en spannende eindstrijd over een totaal van 24 schoten, won Yannick met een verschil van 0,6 punten. Zijn eindscore was zelfs ruim zes punten hoger dan in 2019. De derde plaats was voor Maxim van der Meide uit Drachten.

Luchtgeweer
Later op de dag, de serie om 17.00 uur met de finale om 19.00 uur, moest er nog een lid van Schietsportvereniging IJzevoorde Slangenburg (SIJS Doetinchem) aantreden, Niels Hoedemaker bij Luchtgeweer junioren A. Hij werd vierde in de serie en plaatste zich daarmee voor de finale. Niels deed daar lang mee om de derde plaats maar eindigde uiteindelijk als vijfde. Nog een hele prestatie omdat hij schoot met een luchtgeweer dat hij nog maar een maand of wat in bezit heeft en dus nog niet helemaal heeft afgesteld.
Met Yannicks prestatie heeft Schietsportvereniging IJzevoorde Slangenburg voor de tweede keer op rij een Nederlands kampioen in de gelederen. Nu wordt er nog tot einde zomervakantie relaxed getraind, daarna beginnen de voorbereidingen voor het seizoen 2021-2022.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid