Keijenborg sober op 4 en 5 mei

KEIJENBORG - Dodenherdenking en Bevrijdingsdag kenden in Keijenborg als gevolg van corona een sober verloop. Net als vorig jaar, toen het 75 jaar geleden was dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Gelukkig waren er diverse mensen die, ondanks de barre weersomstandigheden, op 4 mei de vlag halfstok hadden gehangen en op 5 mei hoog in top lieten wapperen. Vrede en vrijheid is namelijk iets wat voor eenieder hoog in het vaandel staat.

Ook schuttersgilde St Jan was door corona getroffen. Toch werd er een manier gevonden om Keijenborg te attenderen op de twee minuten stilte tijdens de dodenherdenking. Op dinsdagavond 4 mei speelde trompettist Gerwin Sessink van schuttersgilde St Jan om even voor achten vanuit de kerktoren de Last Post. Daarna - voordat de kerkklok achtmaal sloeg - werden de twee minuten stilte in acht genomen. Een mooi, ingetogen en waardig moment.
De organisatie had de plannen niet van tevoren bekend gemaakt, om zo te voorkomen dat er zich te veel mensen bij de kerk zouden verzamelen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden