<p>Symplify, bestaande uit Edine Hiddink (l.) en Janneke Jolink. Foto: Paul van Druten</p>

Symplify, bestaande uit Edine Hiddink (l.) en Janneke Jolink. Foto: Paul van Druten

Virtuele poëziereis naar Hummelo

HUMMELO - Het Achterhoekse dorp Hummelo huisvest al tientallen jaren tussen Pasen en Pinksteren de Kustwandelroute op het fraaie landgoed Enghuizen. Maar net als vorig jaar moet deze veelbezochte route opnieuw wijken voor het coronavirus.

Het deelnemende dichters-collectief De Omsmeders heeft samen met de beoogde begeleidend muzikanten besloten opnamen te maken van hun optredens op boerderij de Klevenhorst, lommerrijk gelegen aan de rand van het landgoed. Deze virtuoze registraties van cameraman Paul van Druten zullen van opstanding tot vurige tongen te zien zijn op internet! En wel binnen de poëzie-onderafdeling van de website van de kunstwandelroute. Een troostende poëtische ontmoeting op de digitale Kunstklinkplek.
Te beluisteren en te bekijken zijn er de dichters Maarten Buser, Pieter Bas Kempe, Hans Mellendijk, Louis Radstaak, Bert Scheuter, Helma Snelooper, Wim van Til en de muzikanten André van Gessel (zang, gitaar), Gerda Reijnders (trekharmonica) en Simplify (Janneke Jolink en Edine Hiddink zang, gitaar).
Er wordt gefluisterd dat er nog meer dichters en muzikanten op pad zijn. Zoals woordkunstenaars Henk Beunk, Ankh Gussinklo, Jet Rotmans, Anna Wiersma en muzikanten Julia von der Fuhr (zang, ukelele), Wilma Pastors (zang, gitaar), Jolieke van Osch (zang, gitaar),Rosanne en Thomas Reitsema (zang, cello, harp).


www.kunstwandelroute-hummelo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden