Alle ingrediënten aanwezig voor een puik Piet en Sintfeest
<p>Sint sprak in Drempt de kinderen toe vanaf zijn ‘boot’. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen</p>

Sint sprak in Drempt de kinderen toe vanaf zijn ‘boot’. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Alle ingrediënten aanwezig voor een puik Piet en Sintfeest

DREMPT – De kinderen hadden er naar uit gekeken, de Sinterklaasdrive-through in Drempt. Maar liefst 200 auto’s schreven zich in om naar de pepernotenfabriek te mogen komen. Die draaide op volle toeren, zaterdag 28 november. Vanaf 12.00 uur waren de vele kinderen, soms wel drie of meer per auto, welkom om te genieten van alle optredens én een kijkje op de ‘boot’ van de Sint zelf. Pas ver na 18.00 uur ging de laatste auto het terrein af.

Door Liesbeth Spaansen

De organisatie lag in handen van initiatiefnemer Bertram Larink uit Voor-Drempt. “Ik vond het jammer dat er geen Sinterklaasfeest zou zijn. Maar met veel vrijwilligers en de medewerking van de Garvo konden we een coronaproof parcours uitzetten voor de drive-through.”

De deelnemers konden een tijdvak reserveren die tussen 12.00 en 17.00 uur lag. Per tijdvak konden zes auto’s het terrein op. Het geboden programma duurde ongeveer drie kwartier, waar de kinderen konden genieten van optredens op maar liefst zes podia.

Het eerste optreden was van een heuse jeugdband, die heerlijke pepernotenrock liet horen. Het avontuur op de volgende locatie was spannend maar gelukkig was er een goede afloop. De pakjes waren zoek en die werden door de Pakjespieten weer gevonden. Acrobaatpieten zorgden voor een gezellig optreden op bekende liedjes, want kinderstemmen klonken uit de geparkeerde auto’s.

Toen was het eerst tijd voor ‘groene thee’ met strooigoed, wat natuurlijk in zakjes zat. Na deze versnaperingen stond een sportief Pietje te dansen bij de Sinterklaasliedjes van DJ Rogier avonturier. Tot slot konden de kinderen dan zwaaien naar de Sint op zijn ‘boot’, al moest deze eerst worden wakker getoeterd. De kinderen hoefden die opdracht maar een keer te horen. Daar kwam Sint aan. Helaas kon Hoofdpiet geen goed bericht brengen: de pepernoten waren bijna op. Gelukkig was daar Laboratoriumpiet die het probleem oplossen zou; chemisch en in vele kleurtjes beschikbaar.

Bij de uitgang stonden Pieten de kinderen uit te zwaaien. Niet alleen een vrije gift, maar ook alle kleurplaten voor de Sint werden verzameld.


Meer foto’s staan op Achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden