Nierstichting vraagt om hulp

ZELHEM - Voor de landelijke collecteweek van 13 t/m 19 september zoekt de Nierstichting nog enthousiaste collectevrijwilligers in Zelhem en omgeving. Door heel Nederland collecteren in deze week duizenden vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten. Dit jaar zal dat worden gedaan met de nodige voorzorgsmaatregelen vanwege corona. Ook is er een extra optie voor contactloos doneren met behulp van QR-codes op de collectebussen. Alles voor de veiligheid van de gever en de collectant.

Het collectegeld is hard nodig, want jaarlijks overlijdt één op de zes dialysepatiënten. De Nierstichting zet samen met toponderzoekers alles op alles om nierziekten te genezen. Dit kunnen ze alleen dankzij de collecte.

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Henk Winkel, collectecoördinator van de Nierstichting, in Zelhem / Halle. “Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met onze collectevrijwilligers. De inzet van deze vrijwilligers maakt namelijk écht het verschil.”

Aanmelden als collectant
Om alle adressen te bereiken hebben we nog hulp nodig. Met name in Zelhem (Staatsliedenbuurt) en het buitengebied van Velswijk zou dit zeer welkom zijn. Help jij ook twee uurtjes (of iets meer) mee in de derde week van september? Kleine moeite, groot verschil.

Meld je aan via www.nierstichting.nl/2uur. Voor meer informatie, zie de website.


www.nierstichting.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden