Rick Wolsink, Ties Verhelst, Isa Hitpass en FC Twente speelsters Ashleigh Weerden en Licia Darnoud (v.l.n.r.). Foto: Annabel van den Berg
Rick Wolsink, Ties Verhelst, Isa Hitpass en FC Twente speelsters Ashleigh Weerden en Licia Darnoud (v.l.n.r.). Foto: Annabel van den Berg

Voetbalveldje weer open na handtekeningenactie leerlingen

HALLE - Het voetbalveldje van de Dorpsschool in Halle is weer open nadat het een tijdje gesloten geweest is. Op dit veldje mogen de groepen zeven en acht voetballen, maar het ging dicht nadat buren hadden aangegeven last te hebben van geluidsoverlast. Twee leerlingen van de school, Ties Verhelst en Isa Hitpass besloten een handtekeningenactie te voeren, waarna het ze lukte om het veldje weer open te krijgen. Dinsdagochtend 23 juni werd het veldje officieel geopend.

Door Annabel van den Berg

In het weiland naast de Dorpsschool is een mooi voetbalveldje gemaakt waar de leerlingen van groep zeven en acht naar hartenlust kunnen voetballen.
Toen Ties en Isa eindelijk in de combiklas zeven-acht kwamen, waren zij aan de beurt om van het veldje gebruik te maken, maar moest het sluiten. Dat vonden zij zo jammer dat ze meteen besloten om actie te ondernemen. “Op het veldje is veel ruimte. Daar kunnen de oudere kinderen harder de bal overschieten”, vertellen ze. “We wilden meteen iets doen, en onze juf vond dat ook een goed idee.”

In het dorp waren veel mensen die hun steun betuigden voor het initiatief van de groep acht leerlingen. Inwoners vonden het belangrijk dat de kinderen konden voetballen. Niet lang daarna werd het heropenen van het voetbalveldje een agendapunt bij de gemeente. De kinderen mochten zelfs bij een raadsvergadering aanwezig zijn om hun plan voor te leggen.
Al snel kwam er goed nieuws voor de leerlingen: het veldje mocht weer open met de juiste vergunningen. Met de buurt werd afgesproken dat er niet na zes uur ‘s avonds of in het weekend gevoetbald zou worden. Helaas ging toen de school dicht vanwege het coronavirus en konden de leerlingen nog geen gebruik maken van het veldje. Maar nu de school alweer een paar weken open is, wordt er volop gevoetbald.

Officiële opening met speelsters FC Twente
Hoewel het veldje dus alweer gebruikt wordt, vond de school het leuk om er een officiële opening voor te houden. Hiervoor werden Licia Darnoud en Ashleigh Weerden, twee speelsters van FC Twente uitgenodigd. Zij kwamen een lintje dat voor het hek van het voetbalveldje gespannen was doorknippen. Voor de kinderen was dit een leuke verrassing en ze waren allemaal erg enthousiast. Na de opening deden de spelers een warming up met alle klassen, waar alle leerlingen fanatiek aan meededen. “Voor ons is het het belangrijkste dat het voetbalveldje weer open is, maar het was een leuke verassing dat ze er waren”, zegt Ties.

Weer binnen werd er een mini-persconferentie opgezet waar de kinderen van groep zeven en acht vragen konden stellen aan de voetbalsters. Achter de schooltafels vertelden de dames de nieuwsgierige leerlingen hoe het is om profvoetballer te zijn. Er werden veel serieuze vragen gesteld en het was een leuke en leerzame ochtend.

Na afloop deelden zij handtekeningen uit en mocht er zelfs even een potje voetbal gespeeld worden met de speelsters. De kinderen maakten de teams, “Licia mag bij mij in het team”, en er werd vlijtig een balletje overgetrapt. Na tien minuten moesten ze stoppen, wat de leerlingen erg jammer vonden, maar zij moesten weer bezig met hun schoolwerk en de voetbalsters moesten terug naar Twente om daar te trainen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden