Vrijwilligers zetten zich in om klussen te doen voor een ander. Foto: Present Bronckhorst
Vrijwilligers zetten zich in om klussen te doen voor een ander. Foto: Present Bronckhorst

Samen voor een mooier en socialer Bronckhorst

BRONCKHORST - In het tweede jaar van Present Bronckhorst hebben 231 vrijwilligers zich ingezet voor een inwoner van Bronckhorst, die wel wat extra hulp of aandacht kon gebruiken. Bijvoorbeeld bij een klus in huis, het opknappen van de tuin of door samen iets leuks te ondernemen. De vrijwilligers werden aan de hulpvragers gekoppeld door Present Bronckhorst. In totaal ging het om vijftig projecten, waarbij de vrijwilligers zich 946 uren hebben ingezet. Samen hebben alle vrijwilligers en deelnemers Bronckhorst een stukje socialer en mooier gemaakt.

De projecten van Present worden gedaan met groepen vrijwilligers. Er kwamen groepen vanuit bedrijven, kerken, scholen, een gemeenteraadsfractie en een vriendengroep in actie. Een familie vierde een speciaal jubileum door samen twee projecten op te pakken.

Om jongeren in contact te brengen met vrijwilligerswerk en hen kennis te laten maken met kwetsbare groepen in de samenleving heeft Present Bronckhorst in 2019 voor meerdere projecten samengewerkt met basisschool De Garve. De leerlingen van groep 7/8 maakten kennis en werkten samen met mensen met een verstandelijke beperking en ouderen. Daarnaast werden een aantal projecten georganiseerd waarbij kinderen van de buitenschoolse opvanglocatie Avonturijn samen met de bewoners van de Zonnekamp activiteiten deden. Op deze manier worden jong en oud in de gemeente met elkaar verbonden.

Om alle projecten te realiseren werkt Present samen met diverse zorg- en welzijnsorganisaties in Bronckhorst. Het werk van Present Bronckhorst wordt mogelijk gemaakt door subsidies van diverse fondsen en bijdragen van de gemeente Bronckhorst, woningcorporaties Pro Wonen en Sité, diverse bedrijven, scholen en kerken. Wie nog meer wil weten over het werk van Present en de impact van hun vrijwilligerswerk op de samenleving, lees dan het jaarverslag 2019 op de site.


www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden