Prins Johnny de 1e, de hofdames Karin en Nienke en de adjudanten Eduard en Raymond. Foto: PR
Prins Johnny de 1e, de hofdames Karin en Nienke en de adjudanten Eduard en Raymond. Foto: PR

Prins Johnny de 1e trapt het gaspedaal in

VELSWIJK/WITTEBRINK - Onder de leus 'Trap ut gaspedaal in en laot de diesel roken, want ut geet hier spoken' zal dit jaar het carnaval in de Velswijk en Wittebrink onder leiding van Prins Johnny de 1e (Johnny Scholten) worden gevierd. Carnavalsvereniging De Doldraejers staat weer klaar om op zaterdag 22 en zondag 23 februari het carnaval te laten losbarsten.

Zaterdag 22 februari
Het feest start om 13.11 uur met een bonte optocht door de kern van Velswijk. Met het 'kasteel' van de Doldraejers voorop, trekt een bonte stoet carnavalsvierders door het dorp. Start en finish zijn bij het Doldraejershuus (buurthuis D'n Draejer). Een ieder die zin heeft om verkleed mee te lopen of zelfs met een versierd wagentje mee te doen in de optocht, is van harte welkom!

Voor de aanvang van de optocht krijgt Prins Johnny de 1e de sleutel van de gemeente overhandigd. Deze sleutel staat symbool voor macht over de Velswijk en Wittebrink. Prins Johnny de 1e krijgt deze speciaal voor het carnaval.

Na de optocht begint om 14.00 uur het, gratis toegankelijke, kindercarnaval. De jonge carnavalsvierders kunnen zich dan heerlijk uitleven tijdens dit feestje speciaal voor hun. Met onder andere lekkere dansmuziek, vermaak en een lekkere traktatie. De dansgardes zullen ook dit jaar weer hun danskunsten laten zien. De aanwezige kinderen (uit groep 4 tot en met groep 8) kunnen zich die middag opgeven om jeugdprins(es) van 2020 te worden. Ouders zijn uiteraard van harte welkom om mee te genieten. Het feest eindigt rond 15.45 uur.

Om 16.45 uur volgt er een receptie voor genodigden, waarbij de officiële staatsiefoto van Prins Johnny de 1e onthuld wordt. Voor de genodigden is er daarna een overheerlijk galadiner bestaande uit de traditionele boerenkool met worst.

De avond bestaat uit het grote verklede carnavalsbal. Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend en de avond begint officieel om 20.11 uur. De muziek wordt die avond verzorgd door DJ Roan. Samen wordt er een mooi feest van gemaakt. Ook de dansgardes zullen wederom een spetterend optreden verzorgen. Het bal zal afgelopen zijn om 00.30 uur.

Zondag 23 februari
Om 12.00 uur begint een heerlijke brunch bij café De Tol in de Wittebrink voor diegene die zichzelf hebben opgegeven.

Uiteraard zijn bij alle feestelijkheden ook mensen van buiten de Velswijk en Wittebrink van harte welkom! Dus feest mee! Na de carnaval zullen de foto's te zien zijn op de facebookpagina.


www.facebook.com/dedoldraejers

Meer berichten