Union viel al snel in de prijzen. Foto: Betsy Maatkamp
Union viel al snel in de prijzen. Foto: Betsy Maatkamp

Winterexpositie bij Museum Smedekinck

ZELHEM – Bij Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem is nog tot april de expositie 'Terugblik op 100 jaar Union' te bezichtigen. April lijkt nog ver weg, maar omdat het museum in de winter alleen op donderdag en de eerste zondag van de maand is geopend, is het aantal dagen waarop de expositie nog te zien is, beperkt. Belangstellenden wordt aangeraden hier rekening mee te houden.

Muziekvereniging Union werd in 1920 opgericht en trad eind mei 2018 – onder leiding van dirigent Willem van Zee – voor het laatst op, in het eigen verenigingsgebouw aan de Hummeloseweg in Zelhem. Union was een begrip in de landelijke fanfarewereld. Op 1 juli 2018 ging de muziekvereniging over in de stichting Open Fanfare Orkest, een fanfareorkest nieuwe stijl, gevestigd in het centrum voor de kunsten Muzehof in Zutphen.

Nog tot april

is de expositie

'Terugblik op

100 jaar Union'

te bezichtigen

in Museum

Smedekinck

De expositie bij Museum Smedekinck gaat niet alleen over de roemrijke historie van het korps, maar ook over de tamboers en majorettes, supportersvereniging, toneelclub en de betekenis van de muziekvereniging voor het dorp Zelhem.

Er worden heel veel foto’s tentoongesteld en allerlei attributen, die door de jaren heen zijn verzameld of bewaard gebleven.

Het museum is op genoemde dagen geopend van 13.30 tot 17.00 uur. De entree is 4,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.


museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck

Meer berichten