Mosselen eten tijdens de eerste Mosselparty van Lions Bronckhorst. Foto: Anne Pera
Mosselen eten tijdens de eerste Mosselparty van Lions Bronckhorst. Foto: Anne Pera

Eerste Mosselparty Lionsclub Bronckhorst groot succes

BRONCKHORST/VORDEN - De eerste Mosselparty ooit gehouden in Bronckhorst is in alle opzichten een zeer geslaagde avond geworden. In de Innovatieloods in Vorden hebben zo'n 160 mensen genoten van Zeeuwse mosselen en meer.

Voor de gelegenheid was de Innovatieloods (aan de Netwerkweg) voor één avond omgebouwd tot restaurant. Met hulp van onder meer Caliture en zorgboerderij De Stek waren de diverse ruimtes stijlvol aangekleed.

Aan de bar – bestaande uit onder meer een aangeklede werkbank – gingen de drankjes grif van de hand. De Bronckhorster Brewing Company uit Rha was er met een bockbier, die perfect paste bij de mosselmaaltijd. Uit Zeeland waren twee koks gekomen om een enorme hoeveelheid mossels van De Zeeuwse Mosselkwekerij smaakvol te bereiden in de keuken-voor-een-dag.

Daarbij waren er een grote hoeveelheid stokbrood, groentehapjes, dry-aged hamburgers, Japanse kipsnackjes, kruiden- en knoflookboter en mosselsausjes. Dat alles was mede mogelijk dankzij sponsoren Slagerij Derk Jan Addink, Vleesboerderij Garritsen, Boerderijwinkel De Kruisbrink, Fruitbedrijf Horstink en supermarkt Plus Eland. De frieten (van Aviko) werden gebakken in een patatkraam (van Vleesboerderij Garritsen) aan de achterkant van het pand stond.

De stemming was al goed, mede door muziek verzorgd door Leo Teunissen (Leo at Live Studio uit Rha), maar werd uitbundig toen de mannen van het Schipperskoor uit Zutphen kwamen optreden en hun toepasselijke repertoire zongen.

Dat de Mosselparty een succes was, staat al vast, alhoewel de opbrengst nog moet worden berekend, die naar de drie goede doelen gaan die LC Bronckhorst steunt in 2019-2020. Dat zijn de stichtingen Welzijn in Vorden, Steenderen, Zelhem en Hummelo, onderzoek naar kinderkanker via het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht en stichting Maya in Nepal, die zich daar inzet om het onderwijs te verbeteren.

De Lionsclub bedankt alle vrijwilligers en sponsoren voor hun bijdragen. Ook de nog niet genoemde bedrijven die hulp hebben gegeven: AVO kruiden en specerijen, Café-restaurant Den Bremer in Toldijk, Degens kruiden, Fishpartners, Han Jansen Grafisch Ontwerper, Kermex drankcatering, Nederlands Mosselbureau, Neeltje Jans mosselkwekerij, Résidence Rhenen, Rog Vistraiteur, Stichting Oranjefeesten Toldijk , Yama Japanese food, Marktvereniging Hengelo Gld., IJssel Computer Service.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden