Kevin Navis Nederlands Kampioen karten in een Honda Cadet 160 cc klasse. Foto: Jack Amels Fotografie

Kevin Navis Nederlands Kampioen karten

Algemeen

HALLE - Kevin Navis uit Halle (11 jaar) begon in 2018 met karten. Hij rijdt in een Honda Cadet 160 cc klasse. Bij kartclub Eefde werd hij clubkampioen over zes wedstrijden. Afgelopen winter reed hij de wintercompetitie van Lelystad, dit ging over drie wedstrijden, en werd tweede in de einduitslag. Dit jaar heeft hij meegedaan met het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) van de Nederlandse Autosport Bond (NAB) en behaalde hier het Nederlands Kampioen.

NAB
De eerste drie wedstrijden van het kampioenschap, achtereenvolgens in Eefde, Vledderveen en Emsbüren won Kevin alle drie de heats. ONK 4 NAB werd verreden in Emmen. Kevin had voor deze wedstrijd motorpech en er moest een nieuwe motor komen. Omdat deze nog ingereden moest worden, wist hij van te voren dat de race niet zo zou gaan als hij zou willen, maar eindigde bij alle drie de heats als vierde.

ONK 5 NAB werd verreden op Spa Francorchamps. Met een in de training vastgelopen motor en een kromme achteras kon hij de kwalificatie niet rijden. Hij moest daardoor in de eerste heat achteraan starten, maar wist toch nog als tweede te finishen. De tweede en derde heat wist hij weer te winnen, met als eindresultaat een ereronde met de Nederlandse vlag als Nederlands Kampioen NAB.

NXT
Tussen deze wedstrijden door heeft Kevin de NXT-competitie gereden. De eerste was in Emmen en de deelnemers moesten zes heats rijden. Kevin werd zes keer derde met als dagresultaat een derde plaats.
De tweede NXT-wedstrijd werd verreden op Texel tijdens een zeer regenachtig weekend, het programma werd hierdoor ook aangepast. Kevin kon zich goed aanpassen aan de natte baan en werd van de vijf heats vijf keer tweede, met als dagresultaat een tweede plaats. In de einduitslag van de NXT-competitie werd hij met één punt verschil derde.

Ook in Venray heeft hij nog een wedstrijd gereden, deze heeft hij ook gewonnen. Twee weken geleden reed hij de laatste wedstrijd van dit seizoen, in Oldenzaal. Kevin was de snelste in de kwalificatie en in beide heats eindigde hij als eerste.

Kevin bereid zich nu voor op de NXT-wintercompetitie in Assen en Emsbüren.