Bijeenkomst voor naasten van mensen met NAH: intimiteit

DOETINCHEM - Op maandag 18 november is er in het Slingeland Ziekenhuis een bijeenkomst voor naasten van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Deze keer gaat het over intimiteit. De bijeenkomst vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Sensire, Siza, Zozijn Op Pad, VIT hulp bij mantelzorg, Professionals in NAH, Helpgewoon NAH, Mee Oost en het Slingeland Ziekenhuis. Aanmelden kan tot vrijdag 15 november via 06 - 51 19 12 53 of m.reijntjes@sensire.nl.

De bijeenkomst gaat over de invloed van NAH op intimiteit. Er wordt ingegaan op de veranderingen die kunnen optreden na NAH; de lichamelijke en psychische gevolgen, maar ook de veranderende omgang en rollen die kunnen ontstaan tussen partners na het letsel. Men krijgt adviezen en hoort waar men terecht kan indien extra ondersteuning gewenst is. Het zal vooral een informatieve avond zijn. Niemand hoeft zelf niets te delen als hij daar geen behoefte aan heeft. Voor de mensen die dat wel willen, is daar aan het eind van de avond ruimte voor.
Jessica van Dongen, ambulant begeleider bij Professionals in NAH, verzorgt deze avond. Zij heeft in 2017 de post hbo-opleiding Seksuologie voltooid en heeft de aantekening NVVS behaald. De bijeenkomst is bedoeld voor naasten van mensen met een NAH. Deze avond is niet bestemd voor professionals of getroffenen zelf.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden