Luuk Preijde, fractievoorzitter PvdA Bronckhorst. Foto: PR
Luuk Preijde, fractievoorzitter PvdA Bronckhorst. Foto: PR

Praat mee over armoede in Bronckhorst

BRONCKHORST – De PvdA Bronckhorst organiseert woensdag 16 oktober in Ons Huis in Hengelo een meepraat-avond over armoede, met medewerking van hulpverleners en mensen van de gemeente en van politieke partijen. Aanvang 20.00 uur.

Er zijn 500 tot 1500 inwoners in de gemeente Bronckhorst die in armoede leven. Dat getal hangt af van wie je daaronder laat vallen: mensen die het niet redden of inwoners die het, op de euro nauwkeurig, net wel redden. Nieuwe risicogroepen zijn werkenden met weinig loon, weinig uren en weinig vastigheid én, in deze regio, de boeren. Eén op de negen kinderen groeit op in armoede. Armoede heeft veel oorzaken en ook heel veel gevolgen. Het is een veelkoppig monster dat, vindt de PvdA in Bronckhorst, stevig bestreden moet worden.
Gemeentes hebben de wettelijke taak om ook deze mede-inwoners te helpen. Wat is er aan te doen? Is die inwoner van Bronckhorst zelf verantwoordelijk? Gelukkig is er door allerlei onderzoeken veel bekend over armoede en de bestrijding daarvan.

Programma van deze avond
Luuk Preijde, fractievoorzitter PvdA Bronckhorst: "We beginnen met te vertellen hoe het nu in Winterswijk gaat, een redelijk vergelijkbare gemeente die armoedebestrijding erg hoog op de agenda heeft staan. Wat kunnen we van hen leren? Daarna kijken we hoe het in Bronckhorst gaat: wat is speciaal aan onze gemeente? En waar zijn wij mee geholpen?"
Er wordt een kort overzicht gegeven over het thema armoede, inclusief de dingen die helpen, onder andere met de gegevens van het CBS en CPB. Er zijn ook hulpverleners en mensen van de gemeente en van politieke partijen gevraagd aan te schuiven. Daarna wordt iedereen gevraagd om mee te denken wat beter zou kunnen in Bronckhorst.
Wie zelf ervaring heeft met weinig geld, of werkt met mensen die weinig geld hebben en wil weten wat helpt of dit om een andere reden belangrijk vindt, komt naar deze avond. Iedereen is welkom. Aanmelden hoeft niet.
Aan het eind van de avond zal een lijstje met voorstellen gemaakt zijn voor de gemeente Bronckhorst en voor anderen. Wie dat wil, kan via mail een verslag van de avond ontvangen. Meer informatie: kijk op bronckhorst.pvda.nl of mail naar bronckhorst@pvda.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden