Burgemeester Marianne Besselink en jeugdburgemeester Evi Otten. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Marianne Besselink en jeugdburgemeester Evi Otten. Foto: Liesbeth Spaansen

Jeugdburgemeester Evi Otten beleeft zeer actief jaar in Bronckhorst

BRONCKHORST - Ze is de eerste jeugdburgemeester van Bronckhorst en heeft de aankomende twee maanden nog leuke activiteiten op haar agenda staan. Evi Otten uit Halle kijkt met plezier alvast terug naar haar samenwerking met burgemeester Marianne Besselink. Samen moeten ze echter ook alvast kijken naar de toekomst: wie neemt in oktober de taak van Evi over?

Door Liesbeth Spaansen

Dat Bronckhorst een jeugdburgemeester kreeg, kwam voort uit de stelling: 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'. "We hebben daarom de jeugdlintjes in het leven geroepen. Er zijn veel jeugdigen die we mogen waarderen om wat ze al doen," vindt Marianne Besselink. "En ook een jeugdburgemeester past daarbij. We merken dat Evi een andere doelgroep aanspreekt."

In september 2018 deed de gemeente Bronckhorst een oproep aan de kinderen van groep 7 van de basisscholen: Wij zoeken een jeugdburgemeester! "Ik zag het en dacht 'dat ga ik doen'," lacht Evi. "Het leek me leuk om te doen. Kinderen in mijn klas vonden het wel bij mij passen."

Tijdens een bijeenkomst in oktober kwamen de kandidaten bijeen en werd Evi Otten als nieuwe jeugdburgemeester gekozen. De jury was enthousiast. "Evi had uitstraling én een eigen mening. Iedereen moest haar serieus nemen." Begin november is ze

1

vervolgens door de gemeenteraad benoemd en ging ze aan de slag.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden