De Spaanse organiste Loreto Aramendi speelt op het Mitterheiter-orgel in de Steenderense Remigiuskerk. Foto: Denis Lacorre
De Spaanse organiste Loreto Aramendi speelt op het Mitterheiter-orgel in de Steenderense Remigiuskerk. Foto: Denis Lacorre

Spaanse organiste op Steenderens Mitterheiter-orgel

STEENDEREN - Op zondag 25 augustus komt Loreto Aramendi uit San Sebastian voor een orgelconcert naar de Remigiuskerk in Steenderen. Zij is uitgenodigd vanwege het 45-jarig jubileum van de Stichting Oude Gelderse Kerken. Het concert duurt van 16.00 tot 17.00 uur, toegang is vrij en iedereen is van harte welkom. Op het programma werken van Buxtehude tot Pärt. Met behulp van een beeldscherm kunnen de bezoekers de organiste aan het werk zien. Na afloop is er een hapje en een drankje en gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Jubileum Oude Gelderse Kerken
Stichting Oude Gelderse Kerken zet zich al 45 jaar actief in voor het behoud van religieus erfgoed in Gelderland. Om belangstelling voor monumentale kerkgebouwen te wekken en deze in stand te kunnen houden, stimuleert de stichting het meervoudig gebruik ervan. Een goede herbestemming van een kerk is van cruciaal belang voor een duurzame instandhouding van religieus erfgoed. In bijzondere gevallen neemt Oude Gelderse Kerken kerkgebouwen over, als daarmee een monumentaal gebouw behouden kan worden voor volgende generaties. Op dit moment heeft de stichting 21 rijksmonumenten in eigendom, waaronder 16 kerkgebouwen, een synagoge, een kapel en drie torens. Het werk van Oude Gelderse Kerken wordt onder andere mogelijk gemaakt door provincie Gelderland, donateurs en door hen die de stichting een warm hart toedragen.

Tijdens dit jubileumjaar wordt in ieder kerkgebouw van de stichting in het kader van 'Muziek in de Gelderse Kerken' een muzikaal evenement aangeboden aan de lokale gemeenschap. In de Remigiuskerk aan de Dorpsstraat 20 in Steenderen speelt de Spaanse organiste Loreto Aramendi op het Mitterheiter-orgel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden