Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Kunst-Klink-Festival in Hummelo op 9 juni

HUMMELO - De poëzie en de muziek van de Kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen beleven zondag 9 juni hun 'grande finale' via het Kunst-Klink-Festival, met het thema 'Zichtlijnen' dat die dag van 12.00 uur tot 16.00 uur plaatsvindt. Op een viertal plaatsen langs de route is een keur aan artiesten te beluisteren.

Een groot aantal dichters en muzikanten die vanaf Pasen in de Poëzieklinkplek te beluisteren waren, geven op de jubileumzondag 9 juni wederom acte de presence ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Kunstwandelroute en de tien jaar samenwerking met het dichterscollectief De Omsmeders. Ze worden bijgestaan door gastdichters als Ineke Berentschot, Sander Grootendorst en gastmuzikanten als Mouafaq Al Jamai en Hehakaya. Ook het Klein Holte Koor verleent medewerking aan dit jubileum. Het volledige programma van het Kunst-Klink-Festival is te vinden op de website: www.kunstwandelroutehummelo.nl

Langs de 3,5 km lange wandeling over het landgoed staan dit jaar 35 kunstwerken. De routebeschrijving annex catalogus is voor 5 euro verkrijgbaar bij hotel 'de Gouden Karper' aan de Dorpsstraat 9 in Hummelo of bij café 'FF naar Steef' aan de Dorpsstraat 1.

Thema Zichtlijnen
Om dichter bij de oorspronkelijke inrichting van het landgoed Enghuizen te komen heeft A.R.E.L. Graaf van Rechteren Limpurg de landschapshistorica Catharina van Groningen ingeschakeld. Na een grondige studie kreeg de boswachter de opdracht om flink bomen te gaan kappen, teneinde zichtlijnen te creëren. De dichteres Helma Snelooper liet zich er voor de tiende editie van de Enghuizer dialogen door inspireren en schreef een gedicht.

Uitzicht

de tijd tikt tegendraads
in het tuinhuis bedruipt
de graaf zijn gebraad
hij ziet door het bos
de bomen niet
zijn raam beslaat

buiten slingeren
herinneringen
hazenslaap, vossenvacht
de gebroken buste
van Diana
godin van de jacht

dan snijdt de vrouw
het landschap aan
brengt het de graaf
op schaal
hij dekt de tafel, vindt de tijd
krijgt zicht op een kostelijk maal

Wat er zoal meer gebeurde in de zichtlijnen naar heden en verleden van het landgoed zal in het verhalenspoor op diverse plekken te horen zijn. Helma zal daarbij muzikaal worden ondersteund door violist Vincent van Dam. Dankzij de zichtlijnen kun je vanuit elk oogpunt het gehele landschap overzien.

Meer berichten