Aandachtige bezoekers van de open dag in de Zumpe; op voorgrond de zeldzame kamsalamander, die even later werd teruggezet in de poel. Foto: Burry van den Brink
Aandachtige bezoekers van de open dag in de Zumpe; op voorgrond de zeldzame kamsalamander, die even later werd teruggezet in de poel. Foto: Burry van den Brink

Open dag in het paradijs De Zumpe

DOETINCHEM - De open dag in De Zumpe, het kwetsbare moerasgebied in Doetinchem, dat met zorg wordt beschermd, is voor veel bezoekers als een dagje naar het paradijs.

En zijn het niet de bezoekers die dat gevoel over zich heen voelen komen, dan geldt het wel voor de bijzondere planten- en diersoorten, die er zijn te vinden. Zo voelt de zeldzame kamsalamander zich er thuis en is een vogel als de wielewaal er recent waargenomen. Ook groeien er zeldzame planten, waaronder diverse soorten gentiaan en orchideeënsoorten.

Afgelopen zaterdag was de open dag, georganiseerd door de Zumpebeheergroep van de KNNV afdeling Regio Doetinchem. De Zumpe is een uniek moerassig natuurgebied ten oosten van Doetinchem met bosjes, poelen, sloten en natte, schrale weidegronden. Provincie Gelderland en gemeente Doetinchem zijn bezig, samen met betrokken organisaties, om de natuur in De Zumpe te vergroten en te versterken.

In dit beschermd natuurmonument werden zaterdag excursies gehouden en informatie verstrekt over natuurontwikkeling en natuurbeheer. Ook ging het deze dag om natuurbeleving en waren er in de tent leuke stands waar men een kijkje kon nemen.


Foto's: Burry van den Brink

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden