De Duitse coureur Didier Grams deelt handtekeningenkaarten uit aan de Hengelose jeugd. Foto: Luuk Stam
De Duitse coureur Didier Grams deelt handtekeningenkaarten uit aan de Hengelose jeugd. Foto: Luuk Stam

Rijdersparade trapt raceweekend af

Motorcoureurs presenteren zich in Hengelo.

Door Luuk Stam

HENGELO - In een overvolle Spalstraat genoten honderden motorsportliefhebbers op vrijdagavond 10 mei van de rijdersparade van de Hamove. Dit weekend razen de coureurs weer over stratencircuit de Varsselring. Voordat het racegeweld daar losbarst, kwamen de rijders vrijdag onder politiebegeleiding naar Hengelo om zichzelf en hun motoren in het dorpscentrum te presenteren aan het publiek.

De belangstellenden in de Spalstraat kregen moderne racemotoren, maar ook classics en zijspannen te zien. Op het podium lieten verschillende deelnemers hun licht over het komend raceweekend schijnen. Voor kinderen was het helemaal feest. Zij konden met de coureurs op de foto, een poster met handtekening bemachtigen of zelfs even plaatsnemen op één van de razendsnelle motoren.

Op de Varsselring komen dit weekend de coureurs in het International Road Racing Championship (IRRC) Supersport en Superbike in actie. Daarnaast staan er races in de BeNeLux Trophy, het NK classics, de Camathias Cup, de Belgian Twin Trophy en het ONK zijspan op het programma. Op zaterdag beginnen de trainingen om 8.30 uur. Zondag zijn er in totaal vijftien races. De eerste begint om 9.20 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden