Hans Beernink, Hans Westerveld, Frans van Gorkum, Wim Jansen en Stef Geurtzen. Samen vormen zij GoedVolk. Foto: PR
Hans Beernink, Hans Westerveld, Frans van Gorkum, Wim Jansen en Stef Geurtzen. Samen vormen zij GoedVolk. Foto: PR (Foto: )

Goed volk in De Brink

ZELHEM - GoedVolk, de band die luisterliedjes speelt en verhalen vertelt in het Nedersaksisch (de streektaal van Achterhoek en Liemers) is vrijdag 9 november te zien en te horen in theater De Brink. De vijfmansformatie komt voort uit de gelegenheidsband Het Oost-Gelders Kwintet. GoedVolk maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Met hun meerstemmige zang maken de leden van de band van elk liedje iets bijzonders. Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur).

Het Oost-Gelders Kwintet vertegenwoordigde de Achterhoek en Liemers in april van dit jaar tijdens Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa 2018. In de Prinsentuin kreeg het een enthousiaste pers. De onderlinge samenwerking verliep zo goed, dat de bandleden besloten hun muzikale werk te bundelen en voort te zetten. De naam GoedVolk verwijst naar de gebruikelijke uitroep op het platteland, als men via de achterdeur ergens binnenkomt en niet onmiddellijk iemand aantreft.

Gerenommeerd
GoedVolk bestaat uit vijf gerenommeerde muzikanten, die al lang en breed hun sporen hebben verdiend op dialectgebied. Hans Westerveld (gitaar, banjo, melodica, mandoline en zang) speelde in Spöl, de Taraboemboemband en recent in Bonne Route, een fameuze streektaalband die is gestopt. Westerveld ontving op 9 september 2018 tijdens het dialectfestival Plat Gespöld De Gelderse Kleiroze 2017 voor zijn haevige compositie Vri-jheid. Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang) vormt samen met Wim Jansen (gitaar en zang) het duo Alles Andès. Hans Beernink was ook bassist van Bonne Route. Stef Geurtzen is solist en speelt bij de Pensionado's (gitaren, mondharmonica en zang). Tot voor kort maakte hij ook deel uit van Bonne Route en Alles Andès. Frans van Gorkum is streektaalzanger en verteller. Hij treedt op als solist en speelt in de dialectband Diedel. Eerder maakte hij deel uit van Dubbeldoyer en Mulder & Van Gorkum. Dit duo won in 2013 met het lied Twee Dröppels de Gelderse Cultuurprijs voor streektaalmuziek.

Kaarten a 10 euro aan de zaal verkrijgbaar).

Meer berichten