Diamanten paar Henk en Grada Reinders. Foto: PR
Diamanten paar Henk en Grada Reinders. Foto: PR

Burgemeester bezoekt diamanten paar

Algemeen

VELSWIJK - Zondag 14 oktober vierden Henk en Grada Reinders hun 60-jarige huwelijksjubileum met een feestje voor hun kinderen, kleinkinderen en één achterkleinkind. Burgemeester Marianne Besselink was ook even op bezoek om het paar namens de gemeente Bronckhorst te feliciteren.

Door Jan Knoef

In het gesprek met de burgemeester ging het al snel over hoe Henk en Grada elkaar ontmoet hadden en of het liefde op het eerste gezicht was. Grada Teunissen uit de Velswijk ging na twee jaar huishoudschool bij 'Den Ooiman' werken, waar ook de zus van Henk werkte. Ze werden vriendinnen en zo kwam Grada bij de familie Reinders in Doetinchem thuis, waar broer Henk wel iets zag in de zes jaar jongere collega/vriendin van z'n zus. Het bleek wederzijds en na twee jaar verkering trouwden ze om bij Grada's ouders in de Velswijk te gaan wonen.

Een paar jaar later konden ze een woning aan de Eckhorsterstraat (toen nog Hondenstraat geheten) kopen. Omdat de woning niet voldeed aan de nieuwe eisen van de jaren '60 werd al snel besloten tot nieuwbouw en toen de oudste zoon, een generatie later, wilde trouwen werd de woning uitgebreid met een seniorendeel, waar Henk (84 jaar) en Grada (78 jaar) nog steeds zelfstandig wonen.

Er kwamen vier kinderen, die samen weer zorgden voor zeven kleinkinderen en inmiddels is er ook al een achterkleinkind geboren, terwijl er een tweede op komst is. Gelukkig wonen ze allemaal in de regio, zodat ze regelmatig op bezoek kunnen komen.

Henk werkte als vrachtwagenchauffeur en Grada runde, zoals dat in die tijd de gewoonte was, het huishouden. Hun gezamenlijke hobby was de zang. Meer dan 40 jaar waren ze samen lid van zangvereniging 'de Lofstem'. Daarnaast leidde Grada een aantal jaren de Velswijkse bejaardensoos van de Stichting Noodhulp Zelhem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant