De deuren van Eetcafé en Bowling Het Zwarte Schaar zijn gesloten. Foto: Liesbeth Spaansen
De deuren van Eetcafé en Bowling Het Zwarte Schaar zijn gesloten. Foto: Liesbeth Spaansen

Deuren Eetcafé en Bowling Het Zwarte Schaar gesloten

DREMPT/DOESBURG – 'Gesloten' staat op het bordje bij de ingang van Eetcafé en Bowling Het Zwarte Schaar. Uitbater Frank de Graaf stuurde het bericht van de sluiting zondagochtend naar zijn medewerkers en bood hen zijn excuses aan.

Door Liesbeth Spaansen

Drie jaar geleden begonnen Frank en Wendy de Graaf aan hun nieuwe uitdaging en ze hadden er veel zin in om het eetcafé en de bowling met een snackbar, gelegen aan de dijk en terrassen rondom tot een succes te maken. Nu het seizoen 2018 nog niet echt afgelopen is en er nog mooie nazomerse dagen aankomen zijn de deuren gesloten.

Frank liet zijn medewerkers zondagochtend 7 oktober officieel weten het financieel zwaar te hebben. Voor Maud, Abby, Nadine, Stein en Jip die de laatste maanden met elkaar in het bedrijf werkten, was dit niet onbekend. Hun salarissen van de afgelopen tijd zijn nog niet uitbetaald. Zij runden het bedrijf als Frank bij zijn gezin thuis bleef. "Ik heb ook een gezin. Als Frank me belt, ga maar open, dan ga ik dat regelen. Het liefst doe ik dat."

Maud was het aanspreekpunt. "Ik was er iedere dag van open tot sluit. Nu word ik op straat aangesproken door mensen die dit weekend hadden gereserveerd en voor een dichte deur stonden."

Het is een vervelende situatie. "Omdat Maud alles regelde, zag iedereen haar als de manager," zegt Jip. "Voor mij zijn de consequenties niet zo groot." Het wachten is op de gemeente die de financiële situatie van Frank de Graaf onder zijn hoede heeft genomen. "Heel jammer, want met een gesloten restaurant kun je geen geld verdienen," vindt Maud. "Ik heb nog steeds geen wrok tegen hem, maar over de manier waarop alles nu is gegaan, ben ik erg teleurgesteld."

Eigenaar van het etablissement, Werner Takkenkamp heeft via een woordvoerder laten weten nog geen mededelingen naar buiten te brengen over de situatie van Eetcafé en Bowling Het Zwarte Schaar zolang de pacht van uitbater De Graaf nog niet is verstreken.

Meer berichten