Het schildersbedrijf van Maarten Wolsink (rechts) is opgegaan in het bedrijf van Herbert Regelink (links) en Wim Denkers (midden). Foto: Luuk Stam
Het schildersbedrijf van Maarten Wolsink (rechts) is opgegaan in het bedrijf van Herbert Regelink (links) en Wim Denkers (midden). Foto: Luuk Stam

Schildersbedrijf Regelink neemt Wolsink over

Zelhemse schilder Maarten Wolsink stopt noodgedwongen

Door Luuk Stam

ZELHEM/HENGELO - Het schildersbedrijf van Maarten Wolsink is opgehouden te bestaan. Schouderproblemen hebben de Zelhemse schilder gedwongen om een volledig andere weg te kiezen. Hij ging daarom op zoek naar een overnamekandidaat voor zijn bedrijf en vond die in schildersbedrijf Regelink in Hengelo.

Door zijn schouderproblemen runde Wolsink zijn bedrijf al een tijdje zonder zelf de schilderskwast ter hand te nemen. Het bericht dat zijn schouder niet meer zal herstellen, deed hem echter besluiten om definitief te stoppen. "Daar ben ik megaverdrietig over, maar ik ben wel blij dat het nu tot een overname is gekomen", vertelt hij.

De overname betekent in de praktijk dat het Hengelose schildersbedrijf drie personeelsleden en het klantenbestand vanuit Zelhem overneemt. "Als je met zoiets te maken krijgt, dan wil je het voor je klanten en het personeel zo goed mogelijk afhandelen", vertelt Wolsink.

Bij Regelink komen zijn personeelsleden en klanten terecht bij een bedrijf met vele tientallen jaren ervaring in het schildersvak. Het bedrijf telt nu in totaal tien personeelsleden en staat onder leiding van Wim Denkers, Bertus te Slaa en Herbert Regelink. Die laatste is de zoon van de oorspronkelijke eigenaren Reint en Bartje Regelink.
Sinds 2008 huist het schildersbedrijf aan de Nijverheidsweg in Hengelo. Met de groei van het bedrijf kan Regelink nu ook vaker grotere klussen aannemen. "Doordat je meer mensen hebt, ben je flexibeler", stelt Herbert Regelink, die dan ook blij is met de uitbreiding.

Maarten Wolsink heeft ondertussen ook een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat aan de slag als BHV- en EHBO-instructeur bij een bedrijf dat via zijn werk voor de vrijwillige brandweer op zijn pad kwam. Toch kunnen zijn oude klanten hem nog altijd bellen. "Als mensen het lastig te vinden om naar een nieuw bedrijf toe te stappen, help ik ze daar graag bij."

Meer berichten