Marco Leerink. Foto: PR
Marco Leerink. Foto: PR

Halmac-trio kijkt uit naar cross ONK-motorcross Kappenbulten

Algemeen

HALLE - De KNMV Cup250cc-klasse op zaterdag 29 september is een speciale op circuit De Kappenbulten in Halle. Drie Halmac-rijders kijken vast vooruit naar die wedstrijd op de baan, hun baan.

Zonder uitzondering lovende woorden, de tieners Ruben Koskamp, Marnik Jansen en Marco Leerink hebben het weekeinde van 29 en 30 september omcirkeld in hun agenda, Halmac is dan gastheer van een weekeinde ONK-motorcross.
Leerink staat in de tussenstand van de KNMV Cup 250cc bovenaan in het kampioenschap. "Het gaat hartstikke goed dit seizoen. Na mijn blessure van vorig jaar kan ik nu het hele jaar rijden, helaas zal het me nog niet lukken om in Halle de titel te behalen, daarvoor zijn de verschillen te klein." Na Halle staan er nog wedstrijden in Holten en Axel op het programma. Leerink weet als geen ander wat voor een baan Halmac heeft. "Het is een heel mooi circuit met veel afwisseling, alle facetten van de motorcross komen hier samen."

Dat beaamt ook clubgenoot Ruben Koskamp, die op een Husqvarna zijn ronden rijdt. "Zijn seizoen vertoont een duidelijk opgaande lijn. "Ik heb in het begin van het seizoen echt aan de motor moeten wennen, dat heeft wel een maandje of vier geduurd", zo stelt hij. "Je moet het vertrouwen krijgen in de motor als je een overstap maakt. Heb je dat eenmaal, dan ben je echt de baas over de motor en gaat het vanzelf". Over De Kappenbulten zegt hij: "Het is een technische baan met een combinatie van verschillende soorten springbulten en bochtensnelheid. Ik hoop er een top tien-plaats te realiseren, dat moet kunnen."
Volgend seizoen wil Koskamp in dezelfde klasse rijden. "Maar dan met de nieuwe versie van deze motor." Daar komt hij dan ongetwijfeld ook clubgenoot Marnik Jansen weer tegen. De Halmac-rijder is bezig aan een goed seizoen. "Maar in Rhenen kwam ik ten val en liep een hersenschudding op, daardoor heb ik niet alle wedstrijden kunnen rijden en sta ik nu 45ste in de tussenstand." Met Rhenen is ook meteen zijn beste wedstrijd van het seizoen genoemd. "De eerste manche werd ik vijfde en in de tweede manche lag ik twee ronden op kop."

Zaterdag komen Jansen, Leerink en Koskamp in Halle in actie in de 250cc-cupklasse, verder staan die dag ook de 500cc-cupklasse en de ONK500cc-klasse geprogrammeerd. Zondags is het de beurt aan deelnemers in de klasses NK50cc, ONK65cc kleine wielen, ONK65cc grote wielen, 85cc kleine wielen, de kleine quads en de kleine zijspancombinaties. Beide dagen starten de trainingen om 10.00 uur, gevolgd door de wedstrijden. De entree bedraagt zaterdag 5 euro, zondag is de toegang gratis. Jansen verheugt zich op het vele publiek dat langs de baan komt kijken. "Sommige mensen ervaren dat als druk, ik vind het alleen maar mooi. Ik wil ze op mijn thuisbaan het beste van mezelf laten zien."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant