Yannick Siebelink tweede op NK luchtpistool schieten

Yannick Siebelink werd tweede op het NK luchtpistool schieten. Foto: PR
Yannick Siebelink werd tweede op het NK luchtpistool schieten. Foto: PR (Foto: F. Streng)

ZELHEM - Yannick Siebelink uit Zelhem is tweede geworden op NK luchtpistool schieten, dat 30 juni en 1 juli plaatsvond bij de KNSA in Arnhem.

Yannick met zijn 16 jaar is woonachtig in Zelhem. Hij kwam uit voor S.IJ.S. Doetinchem in de juniorklasse B. Yannick is al enkele jaren lid van de vereniging. Vorig jaar had hij ook een uitnodiging ontvangen van de KNSA om aan het NK deel te nemen. Toen werd hij vijfde. Dit jaar haalde hij het podium. Na een voortreffelijke serie, daar eindigde hij bovenaan, mocht hij naar de finale.

De acht finalisten gingen eerst nek aan nek. Al na tien schoten was het snel duidelijk dat er vier boven de anderen uitstaken, waaronder Yannick. Na de eerste tien schoten begon de afvalrace. Steeds na twee geloste schoten viel degene met de laagte totaalscore af. Uiteindelijk bleven er drie jongens over. Van hen zag Yannick er één aan zich voorbijgaan. Hoewel Yannick de laatste schoten hoog scoorde was dat niet genoeg. Maar Yannick is ook blij met een tweede plaats. Maar, "Volgend jaar word ik eerste", zo heeft hij zich tot doel gesteld.

Meer berichten