De vier finalisten van de onderlinge competitie ‘De Pol’ 5.0 van links naar rechts; Ronnie Jolie (2e plaats), Bas Hulshorst (3e plaats), Ben Eulink (1e plaats) en Jan Kaak (4e plaats). Foto Rob Verkerke
De vier finalisten van de onderlinge competitie ‘De Pol’ 5.0 van links naar rechts; Ronnie Jolie (2e plaats), Bas Hulshorst (3e plaats), Ben Eulink (1e plaats) en Jan Kaak (4e plaats). Foto Rob Verkerke (Foto: )

Ben Eulink winnaar onderlinge competitie 'De Pol' 5.0 Zelhem

ZELHEM - Biljartvereniging 'De Pol' heeft dit jaar weer de onderlinge competitie 'De Pol' georganiseerd. Deze editie 5.0 liep van 6 april tot en met 23 juni. Gedurende deze elf weken is er door veertig deelnemers in acht poules gestreden om een plek in de finaleavond op zaterdag 23 juni. Het deelnemersveld kende alle speelsterktes van 15 te maken caramboles tot 90 te maken caramboles met deelnemers afkomstig van verschillende verenigingen. Aan het einde van de poulefase zijn de beste twee spelers van elke poule doorgegaan naar de knock-out fase van de competitie. Hierin werden al vroegtijdig grote kanshebbers uitgeschakeld.

Na de kwartfinales bleven er vier spelers over, te weten Jan Kaak, Ronnie Jolie, Ben Eulink en Bas Hulshorst. Deze vier spelers hebben tijdens de finale, zaterdagavond in een drukbezocht café 'De Pol', gestreden om de eerste, tweede, derde en vierde plaats. Er werd door Bas Hulshorst (43 caramboles) en Jan Kaak (53 caramboles) gestreden om de derde plaats. Beide heren hadden tegenvallers in het spel maar uiteindelijk wist Bas Hulshorst de winst op zijn naam te schrijven. Hiermee is Jan Kaak vierde geworden. In de finale streden Ronnie Jolie (42 caramboles) en Ben Eulink (39 caramboles) tegen elkaar. Ben wist in deze wedstrijd onder het toeziend oog van 25 belangstellenden mooie caramboles te maken. Ronnie kwam toch te kort en kwam niet echt in zijn spel. Ben kon hierdoor langzaam de winst binnen halen en werd eerste van de onderlinge competitie 'De Pol' 5.0. Ronnie Jolie werd dus tweede. Tijdens de onderlinge competitie was er volop sprake van sportiviteit en gezelligheid. Er werd vooral op vrijdag en zaterdag gespeeld.

Onderlinge competitie 'De Pol' 6.0 gaat in maart/april 2019 van start. Voor meedoen of meer informatie, zie de website of kijk op de Facebookpagina van 'Biljartvereniging De Pol Zelhem'.


www.bvdepolzelhem.nl

Meer berichten