Beleef in Vorden een Napoleontische schermutseling. Foto: Keshia Fotografie
Beleef in Vorden een Napoleontische schermutseling. Foto: Keshia Fotografie

Het spannendste geschiedenisboek van Nederland: Historisch Festijn

VORDEN - Op het terrein De Horsterkamp in Vorden wordt zaterdag 7 en zondag 8 juli het grote Historische Festijn gehouden. Voor het eerst bieden meer dan 800 deelnemers van 65 levende-geschiedenis-groepen uit zeven Europese landen een reis door de Nederlandse geschiedenis. Nieuw is een podium waarop onder andere op de zaterdag van 15.00 tot 21.00 uur muziek uit alle eeuwen te horen is.

Het merendeel van de deelnemers op dit derde Historische Festijn komt uit alle delen van Nederland en daarnaast uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen, Tsjechië en Oekraïne.

Reis door de tijd
Ze geven een beeld van Nederland door de eeuwen heen. De reis begint in Vorden met een groep die de Midden-Steentijd (circa 10.500 jaar voor Christus) uitbeeldt. Ook de Romeinen zijn er weer, terwijl de periode van de Vikingen, de Late Middeleeuwen, de Gouden Eeuw, Napoleontische tijd en de 20ste eeuw zwaartepunten vormen. Met recht kan de bezoeker in Vorden een goed beeld krijgen van de geschiedenis van Nederland door de eeuwen heen.

Kampementen en markt
In de grote en kleine arena worden veldslagen en demonstraties gehouden. Tevens kunnen de kampementen van de diverse (inter)nationale groepen worden bezocht. Er is een grote -historische markt, waar talrijke voorwerpen, kunstnijverheidsproducten en versnaperingen uit honderden jaren Nederlandse geschiedenis zijn te bewonderen, proeven en kopen.

Bezoekersinformatie
Het Historisch Festijn aan De Horsterkamp 8 in Vorden is zaterdag 7 juli open van 10.00 tot 21.00 uur en zondag 8 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

Tickets zijn online in de voorverkoop verkrijgbaar via de website. Aan de kassa van het evenement zijn de prijzen iets hoger. De parkeerkaart voor de auto kan alleen aan de kassa worden gekocht en kost 2 euro.


www.historischfestijn.nl

Meer berichten