Tijdens de KOC instructieochtend krijgen deelnemers uitleg over het verzorgen van een kalf. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman
Tijdens de KOC instructieochtend krijgen deelnemers uitleg over het verzorgen van een kalf. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

KOC Bronckhorst organiseert de tiende Kalveropfokkeuring

Wie doet er mee?

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST - Kalveropfokclub Bronckhorst organiseert dit jaar de tiende kalveropfokclub-wedstrijd en maakt er voor dit tweede lustrum een bijzondere editie van. Er is wegens succes bij het eerste lustrum weer een verkleedpartij voor kind en kalf. Daarnaast kunnen oud-deelnemers maar ook ouders meedoen met de extra categorie voor 14 jaar en ouder: de pinken rubriek.

Pinken rubriek
De kalverkeuring is bedoeld voor kinderen vanaf 6 tot 16 jaar die ongeveer drie maanden, voor een kalf willen zorgen. Vanwege het jubileum mogen ook oud-deelnemers of ouders meedoen. Zij brengen een pink van 1 tot 1,5 jaar oud voor en maken er een rondje mee. Dus oud-deelnemers en ouders: "Geef je op voor deze bijzondere pinken rubriek."
Als er voldoende aanmeldingen zijn, zal deze categorie eenmalig meedoen binnen het programma van de eindkeuring van de Kalveropfokclub Bronckhorst op 18 augustus bij camping de Warnstee, Lankhorsterstraat 34 in Wichmond. De officiële keuring begint om 10.30 uur.

Instructieochtend
Op 12 mei is bij de familie Wiltink aan de Lamstraat 12A te Toldijk een instructieochtend. Dan wordt uitleg gegeven wat precies de bedoeling is van de wedstrijd. Er wordt verteld over onder andere het toiletteren, voorbrengen, kennis over het kalf en de veterinaire aspecten. Aanvang van deze ochtend is 10.30 uur.

Wie nog vragen heeft, kan een mail sturen. Deelnemers kunnen zich via mail aanmelden, graag voor donderdag 17 mei. Dit geldt ook voor die kinderen die op de 12de niet kunnen komen naar de familie Wiltink in Toldijk.


kocbronckhorst@gmail.com

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten