Vrijwilligers maken de accommodatie gereed voor de opening op zondag 29 april. Foto: PR
Vrijwilligers maken de accommodatie gereed voor de opening op zondag 29 april. Foto: PR

Hessenbad klaar voor volgende stap

Algemeen

HOOG KEPPEL - De actie om het Hessenbad open te houden is tot nu toe een succes. Vooral door de grote steun van de inwoners van Drempt, Eldrik, Hummelo en Keppel kan het zwembad rekenen op ruim 350 leden en zijn er enkele duizenden euro's aan sponsorgelden binnengekomen. Daarnaast heeft de gemeente Bronckhorst een heel mooi gebaar gemaakt door, nadat de vereniging het Hessenbad is opgericht, de erfpacht vrijwel kwijt te schelden, evenals de OZB. De actieweek werd afgesloten met een prachtig concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in de Hessenhal. Met al deze opbrengsten kan het Hessenbad dit jaar open.

Inmiddels wordt er hard gebouwd om de toegekende subsidies om te zetten in nieuwe techniek en vernieuwing van het bad. Daarnaast hebben veel vrijwilligers het bad gereed gemaakt voor de opening op zondag 29 april. De volgende stap is het openen en open houden van het Hessenbad. Daarvoor is het nieuwe bestuur van de vereniging het Hessenbad druk bezig om vrijwilligers te vinden voor de verschillende werkzaamheden op en rond het bad. Gekwalificeerde toezichthouders hebben daarbij de hoogste prioriteit; vrijwilligers die alle toezichttaken kunnen uitvoeren, van badmeester tot het verlenen van eerste hulp bij ongelukken, maar ook vrijwilligers die uitsluitend toezicht willen houden, een EHBO-dienst willen draaien of de waterkwaliteit willen testen. En daarvoor doet men weer een beroep op de gemeenschap.

In de eerste plaats is men op zoek naar vrijwilligers die in het bezit zijn van de vereiste diploma's en daarmee willen helpen. Deze hulp is vooral tijdelijk, want terwijl zij het bad openhouden, leidt de vereniging vrijwilligers op die op den duur hun taken overnemen. Daarnaast is het bestuur op zoek naar vrijwilligers die toezichthouder willen worden, maar daarvoor nog geen opleiding hebben gevolgd. Deze vrijwilligers wordt een cursus aangeboden, variërend van toezichthouder (twee cursusdagen) tot een spoedcursus badmeester.

Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met info@hessenbad.nl of met bestuurslid Maarten Esser (maarten@nl.ibm.com).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant