Hanny Schennink kreeg van instructeur Alfred Hietkamp haar diploma uitgereikt. Foto: Rob Verkerke
Hanny Schennink kreeg van instructeur Alfred Hietkamp haar diploma uitgereikt. Foto: Rob Verkerke

Hanny Schennink ontvangt 1500-ste diploma reanimatie en AED

BRONCKHORST – De reanimatieafdeling Bronckhorst van het Nederlandse Rode Kruis liet in december weten in 2018 de mijlpaal van de 1500ste diploma-uitreiking te kunnen bereiken. Op 5 maart was het Hanny Schennink die het 1500ste diploma reanimatie met gebruik van een AED kreeg uitgereikt.

Als lid van de wijkvereniging Oosterwijk in Zelhem had zij zich opgegeven om de basiscursus reanimatie te volgen en rondde deze op 5 maart af. Zij werd in het zonnetje gezet met een bloemetje en een cadeaubon. Instructeur Alfred Hietkamp overhandigde haar het diploma.

In de periode sinds de oprichting van voorheen Stichting Reanimatie Zelhem in 1986 en nu betekent het dat er in ruim dertig jaar 1500 personen zijn opgeleid. Vooral in de beginjaren werden meer dan vijftig personen per jaar opgeleid in het reanimeren. Later kwam daar het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij. Vandaag de dag zijn er nog steeds personen die trouw de herhalingslessen volgen. Sommigen hebben door hun opleiding voor onder andere verpleegkundige al langer een reanimatie-diploma.

Meer berichten