Marloes signeert haar tweede detective. Foto: PR
Marloes signeert haar tweede detective. Foto: PR

Ambitie om bekende thrillerschrijfster te worden

Zelhem - Met een signeersessie bij de plaatselijke vestiging van de Readshop presenteerde Marloes Vrijdag haar tweede boek met de titel 'Het Beest'. Het is opnieuw een detective, maar dan wel in de vorm van een psychologische thriller.

Het verhaal van het boek is, net als in haar debuut 'Deadline', opgebouwd rond de Achterhoekse rechercheurs Marjolein en Joop en grijpt terug op de veroordeling van een vrouw, waarvan in de gevangenis een heel ander beeld ontstaat. In het boek verschijnt een ogenschijnlijk normaal mens, die steeds meer horrorachtige trekjes blijkt te hebben. Marloes bouwt het karakter daarbij zodanig op dat je tot bijna de laatste bladzijde sympathie blijft houden voor de persoon, die een beest blijkt te zijn.

Het schrijfavontuur begon voor Marloes in 2008 toen ze een schrijfwedstrijd won en haar verhaal werd opgenomen in de bundel 'Gelderse Geheimen'. Daarop schreef ze meerdere verhalen, die werden opgenomen in bundels als 'Zomertijd' en 'Duistere Geheimen'. Een volgend hoogtepunt was een boek voor kinderen, die een operatie moeten ondergaan bij de KNO-arts in het ziekenhuis. Als medisch secretaresse in het ziekenhuis was ze daarvoor benaderd en het boekje 'Kom je een dagje bij ons in het ziekenhuis?' ontstond. In 2012 verscheen haar eerste detective 'Deadline', waarin het rechercheduo Marjolein en Joop ten tonele verschijnt. In de jaren daaropvolgend werkt ze mee aan de novelle 'Screenshot', waaraan door negen schrijvers gewerkt is.

Met het boek 'Deadline' laat Marloes zien dat ze gegroeid is als schrijfster. Daarvoor volgde ze workshops en liet ze zich begeleiden door een schrijfcoach. De woordkeus en zinsbouw is daardoor creatiever geworden en de karakters nog beter neergezet. Ze is dan ook best tevreden over het resultaat al vindt ze ook zelf dat ze nog lang geen Karin Slaughter is. "Maar de ambitie is wel om een bekende thrillerschrijfster te worden."

Veel lezers kwamen maandag 3 juli naar de Readshop in Zelhem om een gesigneerd exemplaar van 'Het Beest' mee te kunnen nemen op vakantie. Ze complimenteerden Marloes met het boek en verheugden zich bij voorbaat al op de spannende uurtjes, zoals ze die ook bij haar eerste boek hadden beleefd.

3 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>