Penningmeester Albert Doldersum en voorzitter Margot Barel. De secretaris Tonnie Harmsen het derde bestuurslid ontbreekt op de foto. Foto: PR
Penningmeester Albert Doldersum en voorzitter Margot Barel. De secretaris Tonnie Harmsen het derde bestuurslid ontbreekt op de foto. Foto: PR

Nieuwe Stichting Naobershop wil verbindingen gaan leggen

Algemeen

Vorden/Zelhem - In de gemeente Bronckhorst is een nieuwe stichting in oprichting: Stichting Naobershop. Naobershop wil zich als verbindende organisatie op gaan stellen om mensen bij elkaar te brengen die financieel het minder daadkrachtig hebben en in de maatschappij buiten de boot dreigen te vallen. Vorige week passeerde bij notaris Hulleman in Vorden officieel de actie voor oprichting van Stichting Naobershop.

Door Jan Hendriksen

Als verbindende activiteiten wil Naobershop mensen bij elkaar brengen om samen te koken en te eten, gelegenheid geven om binnen te lopen voor een kop koffie of thee en een praatje te maken en een repairshop op starten. "De inrichting verzorgen we grotendeels met opgeknapt meubilair die we ook te koop aanbieden. Daarnaast willen we kasten gaan verhuren waarin particulieren en bedrijven producten kunnen aanbieden. Ter vermaak bieden we bingo, knutselactiviteiten, kinderpartijtjes voor kinderen waarvan de ouders daarvoor geen geld hebben en een klussendienst voor mensen met een kleine beurs", zo verklaart voorzitter Margot Barel uit Zelhem de doelstellingen van de nieuw opgerichte stichting. Stichting Naobershop wil met vrijwilligers en mensen met een uitkering Naobershop handen en voeten gaan geven. Margot Barel: "Naobershop moet een leerwerkplek worden en een plek waar men op deze manier verbonden kan blijven met de maatschappij."

Het initiatief van de Naobershop komt van een groepje mensen uit onder meer Zelhem, Vorden en Drempt die in de afgelopen jaren hun baan kwijt zijn geraakt. "We kennen elkaar van vrijwilligerswerk en een cursus. Al pratend met elkaar kwamen we er achter dat we wat missen in Zelhem en dat er meer mensen zijn die wel wat hulp, gezelligheid en of vermaak kunnen gebruiken. De wereld wordt steeds harder om ons heen. Daarom is het belangrijk dat je in je directe omgeving de mensen kent. Een goede manier om elkaar te leren kennen is om samen te eten. Die maaltijd willen we samen met de buurt bereiden en dan mag iedereen aanschuiven tegen een geringe vergoeding. Tijdens de maaltijd kan er iets opgevoerd worden een dans of muziek maar er kan ook iets besproken worden, iets actueels. Verenigingen kunnen zich presenteren of de Rotary kan komen vertellen wat ze doen. We willen verbindingen maken", zo verklaart Margot Barel.

Helaas kan de stichting haar plannen nog niet ten uitvoer brengen omdat men nog geen locatie heeft om samen te komen. Margot Barel: "We zijn dan ook naarstig opzoek naar een ruimte waar we kunnen koken en met een groep kunnen eten. Daarnaast willen we die ruimte ook gebruiken voor het opknappen en verkopen van meubilair en het mogelijk maken voor ondernemers en particulieren om spullen te koop aan te bieden in een van onze verkoopkasten. Eén van die kasten is van ons en de opbrengst daarvan willen we gaan gebruiken voor een door ons nader te bepalen goed doel. Bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje voor een kind waarvan de ouders daar zelf geen mogelijkheden voor hebben om dit te organiseren. Het is de bedoeling dat we dagelijks open zijn voor een kopje koffie en dat we ook een repairshop met vrijwilligers gaan runnen."

Oproep vrijwilligers
Als iemand een ruimte beschikbaar wil stellen of vrijwilliger wil worden dan kan men contact opnemen door te mailen. Verder zoekt men nog mensen die huishoudelijke apparaten of kleine machines kunnen repareren en kleding kunnen herstellen.


naobershop@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant