Marlies Roessink was aanwezig met een pony; er kwam een glimlach op het gezicht van deze bewoner, Foto: DAP Oostland/DAP Zelhem-Halle Rundvee B.V.

Marlies Roessink was aanwezig met een pony; er kwam een glimlach op het gezicht van deze bewoner, Foto: DAP Oostland/DAP Zelhem-Halle Rundvee B.V.

Boerderijdieren op bezoek bij verzorgingstehuizen

Zorg

Dierenartsenpraktijk zorgt voor dag van vreugde en herkenning 

HUMMELO-ZELHEM - Bewoners van verzorgingstehuizen Hyndendael te Hummelo en De Zonnekamp te Zelhem werden onlangs getrakteerd op wel heel bijzonder bezoek. Dierenartsenpraktijken DAP Oostland en DAP Zelhem-Halle kwamen langs met een uniek gezelschap van boerderijdieren. Met een koe, pony, kippen, kuikens en konijnen werd het voor de bewoners een dag vol vreugde en liefde.

Dit bezoek, georganiseerd door DAP Oostland en DAP Zelhem-Halle, had tot doel om de bewoners een speciale en interactieve ervaring te bieden, die hun welzijn zou bevorderen en vreugde zou brengen in hun dagelijkse leven.
De dieren, zorgvuldig uitgekozen vanwege hun vriendelijke en rustige karakter, werden liefdevol verzorgd door het team van de dierenartsenpraktijk. Buitengewoon Paardencoaching, vertegenwoordigd door Marlies Roessink, was aanwezig met een pony, die een glimlach op de gezichten van de bewoners toverde terwijl het dier geaaid en gevoerd werd. Bernard Stemerdink had een koe meegenomen, die ook voor veel plezier en interactie zorgde. De kippen met hun kuikens brachten veel vertedering, terwijl de konijnen zachte knuffels kregen.

Op schoot
“Dit soort interactie met dieren heeft bewezen vele voordelen te hebben voor de mentale en emotionele gezondheid van mensen, vooral ouderen”, legt Dimitry Verduyn uit. “Het kan gevoelens van eenzaamheid verminderen en een gevoel van verbondenheid en vreugde brengen. Zo heeft er een lammetje uren bij een mevrouw op schoot gelegen.”
Voor veel bewoners bracht deze ervaring herinneringen terug aan vroeger, op de boerderij, of aan huisdieren die ze gehad hadden. Eén van de bewoners, glimlachte terwijl ze de pony zachtjes aaide. “Dit brengt me terug naar mijn jeugd”, zei ze. “Het is geweldig om deze dieren hier te hebben. Het maakt mijn dag helemaal goed.”

De dierenartsenpraktijk is van plan vaker dit soort bezoeken aan verzorgingstehuizen te gaan brengen, als onderdeel van gemeenschapsbetrokkenheid. Ze hopen met deze actie nog veel meer mensen te kunnen bereiken en te inspireren.

Dit kuikentje zorgde voor veel vertedering en plezier. Foto: DAP Oostland/DAP Zelhem-Halle Rundvee B.V.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant