Collage, gemaakt door Gerda Wisselink.
Collage, gemaakt door Gerda Wisselink.

Expositie Culturele Atlas Zelhem

-

Zelhem - In de periode van 15 augustus tot 26 september staat in de Galerie Bibliotheek een bonte verscheidenheid aan kunst uitgestald. Schilderijen, tekeningen en foto's in alle mogelijke technieken. Ze hebben één gemene deler en dat is Zelhem.

Zoals het oude huis van Knaake in de Rijpstrastraat, het in- en exterieur van de kerk, het gerestaureerde veenhuisje in Halle-Heide, het Witte Paard en het kerkhof. Alles met zorg en liefde geschilderd, getekend of gefotografeerd.

Bekende en minder bekende kunstenaars

De huidige expositie omvat oud en recent werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Onder de eerste categorie onder andere de schilders Herman Eduard Knaake, Gijsbertus Derksen, Frans Storm, de broers Henk en Jan Abbink en de fotograaf Fred Hazelhoff. Voor veel Zelhemmers en geïnteresseerden zal de expositie een feest van herkenning zijn.

De Galerie
In 1972 is Galerie Bibliotheek Zelhem ontstaan vanuit de idee dat een bibliotheek niet alleen literatuur maar ook andere kunstvormen en met name beeldende kunst kan aanbieden en zo bij kan dragen aan de culturele functie van de bibliotheek.

Er is gekozen voor een stichting met een bestuur bestaande uit vrijwilligers met een duidelijke affiniteit voor kunst en educatie.

Het streven van de Galerie is om vooral eigentijdse Nederlandse kunst van hoge kwaliteit bij een breed publiek onder de aandacht te brengen: professionele kunst in een professionele expositieruimte met tentoonstellingen op een professionele wijze georganiseerd met een duidelijk informatief educatief karakter.

De expositie over Zelhem is tijdens de openinguren van de Zelhemse bibliotheek gratis te bezoeken. Kijk hiervoor op de website van de bibliotheek.


www.galeriebibliotheekzelhem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant