Impressie van de houten woningen op de voormalige Union-locatie. Foto: PR
Impressie van de houten woningen op de voormalige Union-locatie. Foto: PR

Bouw houten eengezinswoningen op voormalige Union-locatie in Zelhem

Wonen

ZELHEM - Op 21 juli hebben ProWonen en TBI Koopmans BV de handtekening gezet voor de bouw van 12 gezinswoningen op de voormalige Union-locatie aan de Hummeloseweg/Lupinestraat in Zelhem. In plaats van traditioneel bouwen, wil ProWonen deze nieuwbouw realiseren volgens circulaire houtbouw. Dit gebeurt in samenwerking met TBI Koopmans BV. 

De woningen worden gebouwd volgens het HOUTbaar HUIS concept van TBI WOONlab, waar Koopmans Bouw onderdeel van uit maakt. Deze woningen bestaan uit houten modules die in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar worden gezet. De voorbereidingstijd van dit soort woningen is langer, maar ze kunnen binnen enkele weken in elkaar gezet worden op locatie.

Begin dit jaar is het bestemmingsplan voor de bouw van 12 gezinswoningen door de gemeente Bronckhorst onherroepelijk vastgesteld. De volgende stap is het indienen van de omgevingsvergunning bij de gemeente Bronckhorst. Deze ligt nu ter inzage. 

Planning
Het terrein is inmiddels gesaneerd en de bouwrijpfase is afgerond. Dat betekent dat de riolering en het hoofdtracé nutsleidingen zijn aangelegd. Zodra de omgevingsvergunning onherroepelijk is vastgesteld, worden de woningen aangeboden voor de verhuur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid