Voorzitter Mart Bloemendal van Stichting Volksfeest Veldhoek bedankt Toneelgroep Veldhoek voor het prachtige toneelspel. Foto: Jan Hendriksen

Voorzitter Mart Bloemendal van Stichting Volksfeest Veldhoek bedankt Toneelgroep Veldhoek voor het prachtige toneelspel. Foto: Jan Hendriksen

Volop hilariteit in Veldhoek tijdens toneelavond

Cultuur

VELDHOEK – Het was als vanouds. Hoewel? Het was inmiddels drie jaar geleden dat Toneelgroep Veldhoek op de toneelplanken stond in de feesttent die steevast in het weiland achter Verenigingsgebouw Veldhoek aan de Kapersweg wordt neergezet in het kader van het Veldhoeksfeest. Maar vrijdagavond was het zover. In een volle feesttent voor ruim 250 bezoekers liet Toneelgroep Veldhoek onder aanvoering van regisseur Ingrid Sweers zien dat men over volop toneeltalent in de Ruurlose/Hengelose buurtschap beschikt.

Door Jan Hendriksen

In de schijnsels van grote bouwlampen hadden de bezoekers keurig hun auto’s en fietsen rondom de tent en het feestterrein geparkeerd. Voordat het doek open ging, werd eerst door voorzitter Mart Bloemendal van Stichting Volksfeest Veldhoek Mark Schoppers benoemd voor zijn inzet voor Toneelgroep Veldhoek in de vele jaren voor de coronapandemie. Helaas kon Schoppers in aanloop naar deze toneelavond om gezondheidsredenen zich niet inzetten voor de groep.
Vervolgens bleek dat alle energie en tijd die Toneelgroep Veldhoek vanaf mei in de repetities en voorbereidingen voor het blijspel ‘Als dat maar goed gaat’ geschreven door Ulla Kling had gestoken, niet voor niets was geweest. En dat met maar liefst drie debutanten op de bühne, te weten: Brigitte Bruins, Maaike Hofman en Maarten Hissink.
In het blijspel waren Thomas en Hetty Brugman (gespeeld door Kevin Bretveld en Chantal Muller-Reerink) de trotse ouders geworden van zoon ‘Petertje’. Ze gaven vrijdagavond in de feesttent een kraamschudfeest. De moeder van Hetty (Brigitte Bruins) kwam ook over om haar kleinzoon te komen bewonderen en om de doop van ‘Petertje’ bij te wonen. De moeder van Thomas (Ria Ankersmit) had hetzelfde idee en stond ook te popelen om haar eerste kleinkind te zien. Lenie Verbiesen (Brigitte Bruins) en Rosa Brugman (Ria Ankersmit) waren zo kun je wel zeggen, elkaars tegenpolen. Dit zorgde natuurlijk voor aardig wat spanningen. Later kwamen de vader van Thomas (André Bouwmeester), zijn broer (Maarten Hissink) zijn vriendin (Maaike Hofman) en pastoor Verpoort (Arno Eelderink) ook nog langs. En dat zorgde tot groot genoegen van het publiek voor de nodige verwikkelingen en hilariteit in het kleine huisje van Thomas en Hetty.
Als toneelassistenten fungeerden tijdens het blijspel Kim Pelgrim en Marcel Bouwmeester. Gerrie Visschers was souffleuse.

Nieuw leven
Bij een geboorte van een kind hoort natuurlijk naar goede traditie het zetten van een ooievaar. Daarom had Toneelgroep Veldhoek in aanloop naar de uitvoering ook een ooievaar geplaatst bij de feestlocatie aan de Kapersweg. “We wilden daarmee natuurlijk de mensen nieuwsgierig maken wat er ging gebeuren. Een geboorte betekent nieuw leven. Zo is het natuurlijk ook voor Toneelgroep Veldhoek. De coronatijd heeft alles een paar jaar stil gezet. Maar er is bij de toneelgroep weer nieuw leven ingeblazen. We hebben de schouders er onder gezet en zijn met drie debutanten vol enthousiasme aan de slag gegaan om in korte tijd een mooie voorstelling neer te zetten. En daarin zijn we naar onze mening en die van het publiek geslaagd. In de huidige tijd waarin toneelverenigingen zich niet staande weten te houden, is dit natuurlijk iets waar Veldhoek best trots op is en mag zijn”, aldus regisseur Ingrid Sweers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid