Werk van Liesbeth Pieterse, blauw vaasje. Eigen foto
Werk van Liesbeth Pieterse, blauw vaasje. Eigen foto

Expositie Kapel Bronkhorst door kunstenaarstrio iov De Witte Hemel

Cultuur

BRONKHORST/DREMPT - Ook dit jaar exposeert het bekende kunstenaarstrio Simone Visser, Dick van Heerde en Liesbeth Pieterse weer in de kapel van Bronkhorst. Van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 mei is hun werk te zien tussen 11.00 en 17.00 uur. Een goede gelegenheid om de kunstenaars zelf te spreken (ook op afspraak) en daarnaast de mogelijkheid iets van hun werk aan te schaffen. 

Dick van Heerde (1954, Venlo) is internationaal bekend in het genre van de WildlifeArt, Member of The Society of Animal artists (Amerika). Dick van Heerde begon als restaurateur van schilderijen uit de zeventiende eeuw en startte daarna als professioneel schilder van met name de Afrikaanse Wildlife. Ook Nederlandse IJssellandschappen, paardenschilderijen en andere dieren behoren tot zijn oeuvre. Van Heerde werkt in opdracht van Z.K.H Sultan Quaboos van Oman en maakt meer dan veertig schilderijen van de Fauna van Oman. 

Tekenaar en schilder Simone Visser (1962, Hattem) exposeert deze keer met bloemstillevens en landschappen, maar ook de combinatie van (bloem)stillevens in het landschap. Naast wat groter werk, zullen ook kleine aquarellen en gouaches getoond worden. De beeldend kunstenaar heeft in 2017 de vakopleiding van Klassieke Academie voor Beeldende Kunst afgerond. Zij is tekenaar en schilder, vlotte schetsen en doorwerkte tafereeltjes zowel in de teken als de schilderhand. Simone heeft voorkeur voor de natuurlijke dingen als schelpen, vruchten, bloemen. Daarnaast tekent en schildert ze portretten en is ze regelmatig in het landschap te vinden om te tekenen of te schilderen naar de waarneming. 

Liesbeth Pieterse (1958, Arnhem) is autonoom beeldend kunstenaar en multidisciplinair in haar werk. Ze heeft in de jaren ‘80 de vakopleiding creatief arbeidstherapeut afgerond en was daarbij werkzaam als Kunstwerkbegeleider in de GGZ. Daarnaast volgde ze (atelier-)studies via professionele vakdocenten. Haar 2D werk uit zich in schilderen, illustreren, etsen, air-brush, graffiti, iPhone Art. Professioneel begeleidt Liesbeth ook outsider artists; jonge mensen met autisme. Zijzelf vindt het ambacht in haar werk belangrijk en start binnenkort haar studie aan de Academie voor Schone Kunsten Arendonk. Haar werk is binnenkort weer aanwezig in Galerie ArtFusion te Amsterdam en in haar eigen Atelier en Galerie in Drempt.

Simone en Liesbeth zijn elke dag aanwezig in de kapel.


liesbethpieterse.com

dickvanheerde.nl

simonevisser.com

atelierdewittehemel.nl

Palomino paard, werk van Dick van Heerde. Eigen foto
Zonnebloemen in het landschap, werk van Simone Visser. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant