Alzheimer Trefpunt Doetinchem in Streeckgenoot. Foto: PR
Alzheimer Trefpunt Doetinchem in Streeckgenoot. Foto: PR

Eerste bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Doetinchem in 2024

Zorg

DOETINCHEM/REGIO - Dinsdagavond 9 januari organiseert het Alzheimer Trefpunt Doetinchem haar eerste bijeenkomst in 2024. Mensen met dementie, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij Streeckgenoot aan de Spinbaan 21A in Doetinchem. Deze avond wordt het thema ‘Wanen en hallucinaties bij dementie’ besproken. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Bij dementie kunnen wanen en hallucinaties bestaan. Er is een duidelijk verschil tussen wanen en hallucinaties. In een waan ben je volkomen overtuigd van een bepaald idee. Terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Je weet bijvoorbeeld zeker dat je portemonnee gestolen is, terwijl hij bijvoorbeeld in de la ligt.
Hallucineren betekent dat je dingen ziet, voelt, hoort of ruikt die er niet zijn. Dat kunnen prachtige beelden of kleuren zijn, maar ook enge monsters. De plant in de vensterbank kan een agressieve kat zijn. Of de vogels die op het behang staan afgebeeld, vliegen opeens ‘weg’.
In de beleving van diegene met wanen en hallucinaties is dit allemaal echt. Omgaan met hallucineren en waanbeelden, kan zwaar zijn. Op deze avond is het gesprek met een verpleegkundig specialist die hier uitleg en adviezen over kan geven.

Aanmelden graag via at.doetinchem@alzheimervrijwilligers.nl. Meer informatie over Alzheimer Trefpunt Doetinchem vind je op de site.


alzheimer- nederland.nl/regios/alzheimer-nederland-oost-gelderland/alzheimer-trefpunt-doetinchem

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant