Inwoners die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen een coronaprik halen. Foto: PR
Inwoners die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen een coronaprik halen. Foto: PR

GGD organiseert regiotour voor coronaprik

Zorg

REGIO - De GGD Noord- en Oost-Gelderland faciliteert van 18 tot en met 22 december een regiotour voor het zetten van coronaprikken. Deze tour biedt inwoners met een hoger risico op ernstige ziekte door corona de mogelijkheid om zowel op afspraak als via vrije inloop een coronaprik te halen.

De vaste coronapriklocaties in Apeldoorn, Lichtenvoorde en Nunspeet sluiten op 15 december. Daarna is het nog een week mogelijk een coronaprik te halen op tijdelijke priklocaties. Na 22 december sluiten alle locaties. Alleen voor zwangeren en mensen met een hoog medisch risico die door een arts worden doorverwezen, is de coronaprik ook later nog beschikbaar.

Priklocaties regiotour
Doetinchem: Sporthal de Bongerd, De Bongerd 81, op maandag 18 en dinsdag 19 december van 9.00 tot 17.00 uur.
Winterswijk: Jacobskerk, Markt 2, op woensdag 20 december van 10.30 tot 17.00 uur.
Zutphen: Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106, op donderdag 21 december van 9.30 tot 17.30 en vrijdag 22 december van 9.30 tot 14.00 uur. Naast priklocaties in Doetinchem, Winterswijk en Zutphen, zijn er ook locaties in Harderwijk, Heerde en Putten.

De coronaprikronde is bedoeld voor mensen met een hoger risico op ernstige ziekte door corona, waaronder ouderen, volwassenen die jaarlijks de griepprik ontvangen, zwangeren, zorgmedewerkers, medisch hoog risicogroepen en personen met een kwetsbaar gezinslid. Het vaccin van Pfizer/BioNTech, aangepast aan de circulerende coronavarianten, wordt gebruikt.

Afspraak maken
Maak een afspraak via planjeprik.nl met DigiD of telefonisch via 0800 7070 (maandag tot en met vrijdag, 9.00-17.00 uur).Vrije inloop is mogelijk tijdens de regiotour, met mogelijk wachttijd. Meer informatie op ggdnog.nl/vaccinatie-corona

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant