Hoofdgast is internist prof. dr. Christian Blank van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam
Hoofdgast is internist prof. dr. Christian Blank van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam Foto: PR.

Nieuwscafé Special: Over leven met en na kanker

Zorg

REGIO - Tijdens ‘Nieuwscafé Special Over leven met en na kanker’ in de Doetinchemse schouwburg Amphion op donderdag 16 november om 16.00 uur wordt inzicht gegeven in het proces rondom kanker voor de patiënt en diens omgeving. Bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker.

Als je wordt geconfronteerd met de diagnose kanker heeft dat impact op je leven en op dat van je naasten. Mensen die dit proces eerder doormaakten, omschrijven deze periode als een tijd vol onzekerheden. Een periode van angst voor wat komen gaat: intensieve behandelingen en ingrijpende gesprekken met artsen en zorgverleners. En tegelijkertijd een periode van hoop op genezing. Datzelfde geldt voor de naasten. Ze hebben weliswaar de ziekte niet zelf, maar worden wel geconfronteerd met de gevolgen ervan.

Nieuwste medische inzichten
Met wie krijg je te maken als patiënt en wat kunnen zij voor een patiënt betekenen? Waar kunnen patiënten hun ervaring met lotgenoten delen? En waar kunnen betrokkenen terecht? Patiënten, hun naasten, lotgenoten, huisartsen, zorgprofessionals, netwerkorganisaties, vrijwilligers, ze komen allemaal aan het woord tijdens Nieuwscafé Special. Op medisch gebied komen de nieuwste inzichten aan bod. Hoofdgast is internist prof. dr. Christian Blank van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, gespecialiseerd op het gebied van immunotherapie. Deze therapie was aanvankelijk alleen gericht op patiënten met uitgezaaide melanoom (huidkanker) en niercelkanker, maar inmiddels wordt de therapie breder ingezet. Professor Blank is als bijzonder hoogleraar interne geneeskunde in Leiden al jaren nauw betrokken bij de hoopvolle ontwikkelingen om het immuunsysteem van patiënten te activeren bij de bestrijding van kankercellen.

Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Het Oude IJssel Huis aan de Plantenstraat in Doetinchem. Patiënten met kanker, maar ook hun naasten kunnen daar terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, informatie en ontspannende activiteiten. ‘Nieuwscafé Special Over leven met kanker’ is een initiatief van de Doetinchemse Karin Geurts, wier moeder na een langdurige ziekte aan kanker is overleden. De presentatie is in handen van journalisten Erik Hagelstein en Henny Haggeman, tevens de vaste presentatoren van het maandelijks Nieuwscafé.

Meer informatie en aanmelding via de QR-code of de website.

Aanmelden kan via deze QR code

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant