Bas Klein Haneveld werd achtste op vrijdag en eindigde zaterdags zevende.

Bas Klein Haneveld werd achtste op vrijdag en eindigde zaterdags zevende.

Huldigingen en crossproeven op evenement 50-jarige ZAMC

Sport

ZELHEM – Op 3, 4 en 5 november 2022 werd het 50-jarig jubileum van de Zelhemse auto - en motorclub (Z.A.M.C.) gevierd. Donderdagavond 3 november opende Burgermeester Marianne Besselink het driedaagse evenement en was er een receptie voor genodigden vanwege het 50-jarige bestaan van de Z.A.M.C. Vrijdag 4 november stond de 83ste K.N.M.V. ONK enduro kampioensrit en zaterdag 5 november de 43ste Jan van Beekrit op het programma in het buitengebied van Zelhem.

Door Henk Teerink
Foto’s: Henk en Damon Teerink

Minuut stilte
Voorafgaand aan de ONK enduro werd een minuut stilte gehouden voor Thijs Bulten die 30 oktober overleed na een noodlottig ongeval. Zijn startplaats is, in overleg met familie en organisatie, vrijgehouden. Vele rijders reden met een sticker van Thijs zijn geliefde nummer 999.

Crossproeven vrijdag
Zelhem is geen gemakkelijke enduro en vergt de nodige inzet van mens en machine. Gelukkig waren de weersomstandigheden beter dan voorspeld voor de vrijdag en zaterdag, de zon liet zich regelmatig zien.

Op vrijdag 4 november kregen de deelnemers drie crossproeven per ronde voorgeschoteld. De eerste was ‘de spektakelproef’ in de achtertuin bij Hendrik Jan Lovink. De tweede was op ’t Zand tussen Zelhem en Hengelo en proef drie werd gereden nabij het clubhuis De Langenberg.

Tonnie Jochems wist de E1-categorie winnend af te sluiten, Max Schwarte en Marc Zomer werden tweede en derde. Jan Willem Arendsen hield het op vrijdag na de eerste ronde voor gezien. Bij de E23 was Wesley Pittens ongenaakbaar, hij won zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij had de afgelopen jaren helaas te maken met langdurige blessures. De broer van Wesley, Thierry werd tweede, Hans Vogels derde. Bas Klein Haneveld werd achtste op de eerste dag. Regionaal rijder Lars Rietman deed goede zaken met een elfde plaats.

In de N1-categorie pakte Patrick van Pelt de winst en werd regionale rijder Chiel Jaaltink achtste. In de volgende klassen gingen de overwinningen naar Patrick van Pelt (N1), Dani Hoitink (N2), Rob Teunissen (N3), Casper Ovaa (NV40), Arjan Zuidveld (NV50) en Allan Davids was iedereen te snel af in de Hobby klasse.

Crossproeven zaterdag
Op zaterdag 5 november werd de proef op ’t Zand geschrapt en werd op het circuit van Halle, De Kappenbulten een proef toegevoegd.

Zaterdagmorgen was het wederom vroeg uit de veren voor de heren en dames rijders. De dag begon met een strak blauwe hemel en goede temperatuur. De drie proeven lagen er goed bij en bij proef 1 was er een kleine aanpassing gedaan. Max Schwarte was de snelste man op zaterdag in de E1 klasse. Tommie Jochems reed bekeken, werd tweede en haalde het kampioenschap binnen. Ties Bennink had een fantastische dag en werd derde. Jan Willem Arendsen die vrijdag opgaf reed op zaterdag als vanouds en met een vierde plaats mag hij trots zijn op zijn prestatie.

Bij de gebroeders Pittens werden in de klasse E23 de rollen omgedraaid ten opzichte van de vrijdag. Lucas Dolfing, die een strafminuut had opgelopen, werd derde. Het deerde Dolfing niet want hij is de nieuwe kampioen in de E23. Bas Klein Haneveld reed net als vrijdag een goede wedstrijd en eindigde op een mooie zevende plaats. Lars Rietman werd twaalfde.

Patrick van Pelt (N1), Dani Hoitink (N2), Sebastiaan Nijmeijer (N3), Casper Ovaa (NV40), Arjan van der Veld (NV50) en Allan Davids (hobby klasse) waren de snelste mannen in hun klasse op zaterdag. Bas Jimmink (N1), Dani Hoitink (N2) en Robin Schoten (N3) werden kampioen in hun klasse.

‘Zeeuwse Herberg’
Bij B&B de Zilverberg in Keijenborg was een Zeeuwse invasie. Een vijftiental Zeeuwse mannen hadden het tijdelijk omgedoopt in de ‘Zeeuwse Herberg’. Of het nu aan het eten lag wat de vrouw des huizes op tafel zette, is niet bekend maar na afloop van de tweedaagse hadden ze twee kampioenen in hun midden. De Zeeuwse mannen Casper Ovaa NV40 en Kees Zuidhof NV50 vierden hun feestje samen met de familie Boesveld.

Allan Davids pakte de titel in de hobby klasse, met twee overwinningen in Zelhem was dat ook meer dan verdiend.

Bij de daglicenties reden een aantal regionale rijders mee zoals Peter Bergsma, Noor Bergsma en Ties Hellegers. Ties pakte op dag twee zelfs de derde plaats en had dat niet zien aankomen. Noor Bergsma, de jonge dame uit Hummelo, hield zich goed staande tussen de mannen en werd op beide dagen veertiende en daarmee liet ze de nodige mannen achter zich.

Feest in de tent
Na afloop van de enduro werden ’s avonds in de feesttent de kampioenen gehuldigd. Een mooie afsluiting van een topevenement ONK Enduro / Jan van Beek Rit. De Heinoos zorgden voor een mooie muzikale afsluiting van het 50-jarige bestaan van de Zelhemse motorclub Z.A.M.C.

Jan Willem Arendsen die vrijdag opgaf reed op zaterdag als vanouds en eindigde als vierde.
Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor Thijs Bulten.
Lucas Dolfing is de nieuwe kampioen in de E23.
Tommie Jochems werd tweede en haalde het kampioenschap in de E1 binnen.
Start van de eerste rijders op beide dagen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid