Kerkbalans 2024 gaat van start. Foto: Fred Groot Nibbelink
Kerkbalans 2024 gaat van start. Foto: Fred Groot Nibbelink

De kerkklokken luiden voor Actie Kerkbalans in Zelhem

Religie

ZELHEM - Zaterdag 13 januari klonken de klokken van de Lambertikerk om zo letterlijk de Actie Kerkbalans in te luiden, een actie om een financiële bijdrage op te halen voor de kerk. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen. De actieperiode loopt van 13 tot en met 27 januari 2024. 

Actie Kerkbalans
Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2.000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten hebben de financiële bijdrage van hun leden nodig om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving.

Waarde van de kerk
Door het luiden van de klokken vraagt de Protestantse Lambertikerkgemeente aandacht voor het belang van de kerk. Want de kerk is voor ontelbaar veel gelovigen van grote betekenis! Leden omschrijven de waarde van de kerk als volgt: ‘In de kerk kom ik tot rust in de hectiek van alle dag’ of ‘Ik kan er praten over wat me bezighoudt en mijn zorgen uiten’. Ook de maatschappelijke functie van de kerk is waardevol. Met verschillende activiteiten maakt de kerk zich sterk voor mensen in de samenleving die steun nodig hebben. Een paar voorbeelden: “Ik luid de klok voor Kerkbalans omdat de Lambertikerkgemeente in Zelhem zich inzet voor ouderen. Vrijwilligers organiseren regelmatig een maaltijd voor mensen die daar behoefte aan hebben.” Of: “Ik luid de klok voor Kerkbalans omdat in de Lambertikerk elke vrijdag het Coventrygebed is, een korte bijeenkomst om een vredesgebaar tegenover de oorlogen in Oekraïne en Gaza te zetten.”

Vandaag voor de kerk van morgen
Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kan de kerk ook in de toekomst blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar.

Lees meer over de actie op de sites. Ook in kerkblad OntMoeten is er ruimschoots aandacht voor. 


www.kerkbalans.nl

www.lambertikerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid