Dick Garritsen. Foto: Iris Garritsen

Dick Garritsen. Foto: Iris Garritsen

‘Beleef de Boerderij’ en ‘De Oogstdagen’ bij Feltsigt in Bekveld

Landbouw

BEKVELD - Op zaterdag 29 en zondag 30 juli combineert recreatie- en kinderboerderij Feltsigt twee evenementen in één weekend namelijk ‘Beleef de Boerderij’ en ‘De Oogstdagen’. Het terrein is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Beleef de Boerderij
Een evenement waarin diersoorten worden uitgelicht. Deze editie zijn dat het paard, het schaap en de koe. Deze dieren laten in verschillende ringen zichzelf van hun beste kant zien. Bij de schapenring wordt er onder andere geschoren en zijn er wolstands. Bij de koeien zijn er diverse presentaties en kan worden gekeken naar klauw bekappen. In de paardenring zijn er demo’s, van paardenspiegelen tot aan western rijden.

De Oogstdagen
Tijdens dit evenement is te zien hoe rogge, aardappelen en hooi geoogst worden. Dit alles op de oude manier (met de zichtmaaier en dorsvlegelen) tot aan de nieuwere methodes (met combine en getrokken rooiers) en alles wat er tussen in zit.

Sterkste boer/Miss boerin verkiezing van Bronckhorst
Als klap op de vuurpijl is er dit weekend een sterkste boer en miss boerin verkiezing van Bronckhorst. De verkiezing wordt beide dagen gehouden en er kan vooraf (dus vanaf nu) digitaal gestemd worden op de favoriete boer of boerin.
Vijf boerinnen (uit oud-gemeente) Steenderen, Vorden, Hummelo/Keppel, Hengelo en Zelhem presenteren zichzelf en hun boerenbedrijf om te laten zien wat de agrarische sector allemaal in haar mars heeft.
Ook de vijf boeren (uit dezelfde oud-gemeentes) laten zien hoe divers hun bedrijven zijn van biologische hooidrogerij tot aan pluimveehouderij.
De winnaar van deze digitale stemronde gaat met voorrang de strijd aan op het evenement zelf. Op zaterdag strijden de boerinnen tegen elkaar en op zondag de boeren.

Breng nu een stem uit op: https://www.feltsigt.nl/verkiezing-sterkste-boer-en-miss-boerin-van-bronckhorst-2023/ en kom 29 en 30 juli de eindstrijd aanschouwen.

Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje bij één van de stands, foodtrucks of aan de bar.


Facebook.com Feltsigt

Mathieu Sessink. Foto: PR
Hilde Roekevisch. Foto: PR
Herbert Steenblik. Foto: PR
Bas Bouwmeester. Foto: PR
Sandra Wesselink. Foto: PR
Thirza Glastra. Foto: PR
Anita Groot Roessink. Foto: PR
Joke Meier. Foto: PR
Peter Vels. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid