<p>Jeanette Harmsen is als finaliste van de &lsquo;Secretaresse van het Jaar&rsquo; verkiezing alsnog ambassadeur van haar vak. Foto: Gerwald Harmsen</p>

Jeanette Harmsen is als finaliste van de ‘Secretaresse van het Jaar’ verkiezing alsnog ambassadeur van haar vak. Foto: Gerwald Harmsen

Jeanette Harmsen runner-up ‘Secretaresse van het Jaar’ verkiezing

Trotse ambassadeur van het vak

Door Liesbeth Spaansen

STEENDEREN/DOESBURG – Jeanette Harmsen (52) uit Steenderen eindigde als runner-up in de landelijke verkiezing ‘Secretaresse van het Jaar’ die ieder jaar wordt uitgeschreven door Instituut Schoevers. Uiteindelijk, na verschillende keren door corona te zijn uitgesteld en in een aangepast decor, werd de finale gehouden op dinsdag 13 april.

De Executive Assistant bij Ubbink bv, een Nederlandse vestiging van de Ubbink Centrotherm Group in Doesburg, hoorde al tot de drie beste secretaresses, lees Co-Managers, van Nederland van 2020. Dit na een succesvolle halve finalepresentatie op dinsdag 22 september 2020. Januari 2021 werd een nieuwe ‘Secretaresse van het Jaar’ verkiezing gestart, waaruit twee finalisten werden verkozen. De vijf finalisten kwamen op 13 april bijeen voor de grote finale. “Ik heb overdag met de andere finalistes gesproken tijdens de voorbereidingen voor de finale ‘s avonds. We willen allemaal naar buiten treden en onder andere het stoffige imago van ons vak wegpoetsen.”

Jeanette wilde zich goed presenteren. “Via Instagram kwam ik in contact met een platform voor secretaresses. Gedurende hun zogenaamde Smalltalks (online meeting waar zij zich voor had aangemeld) werd ik herkend als finaliste en boden zij mij ‘een generale repetitie’ aan. Met deze feedback heb ik mijn presentatie op een aantal punten nog gefinetuned en was ik klaar voor de finale.”

Het evenement in het Corendon Village Hotel in Amsterdam kon met strikte regels doorgaan, als hybride event waar alleen jury, finalisten en presentatoren live samenkwamen. “We waren allemaal getest van tevoren”, vertelt Jeanette. “Er was geen bijeenkomst met standjes van hotels of wellness, geen avondprogramma. Er zat dus geen publiek in de zaal, alleen de jury en de finalistes. 800 mensen, waaronder vakgenoten en familie/vrienden keken online mee en mochten na de vijf presentaties, naast de jury, ook stemmen. De stem van de jury telde voor 2/3 mee en de stem van het publiek voor 1/3.”

De deelnemers kregen zingend het podium aangeboden door de dagvoorzitters Fem en Daan, cabaretières. Jeanette werd als organisatietalent aangekondigd. “Ik was wel zenuwachtig maar als ik eenmaal op stoom ben, is dat weg! Ik geniet ook wel van die belangstelling, heerlijk”, heeft Jeanette ervaren.

De finaleplek heeft haar alsnog mooie dingen opgeleverd. “Een Schoevers-bon van 500 euro waar ik een opleiding of workshop van kan volgen, een gratis lidmaatschap van Management Support, een jaarabonnement van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaresses en een wellness-bon”, somt ze op. “Daarnaast zal ik als ambassadrice gaan fungeren voor het platform dat ik eerder noemde.”

Daarnaast krijgt ze wellicht alsnog een Schoevers ambassadeurstaak, wat ze met plezier zal doen. “Dat ondanks dat ik niet heb gewonnen”, vertelt Jeanette. “Ik ben heel trots op wat ik heb behaald. Ik heb er gestaan en dat is fantastisch. De waardering van vele mensen die me hebben gevolgd, dat geeft mij een boost aan zelfvertrouwen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden