Marco Blom: Greenkeeper of the Year 2022. Foto: Sander Agelink

Marco Blom: Greenkeeper of the Year 2022. Foto: Sander Agelink

Marco Blom, hoofdgreenkeeper op golfbaan ’t Zelle is verkozen tot Greenkeeper of the Year 2022

Sport

HENGELO - Marco Blom, hoofdgreenkeeper op golfbaan ’t Zelle en werkzaam bij Agrec Zelle Beheer mag zich Greenkeeper of the Year 2022 noemen. Hij won deze titel op het Green Gala van uitgeverij NWST dat 23 november plaatsvond in 1931 Congrescentrum ‘s Hertogenbosch.

Marco Blom is een zeer ervaren greenkeeper en werkzaam op golfbaan ‘t Zelle. Meten is weten, zegt hij en dit betekent dat er aan de hand van meetwaardes het juiste onderhoud wordt ingezet. En soms moet je juist even niets doen en moet je de natuur de tijd geven…
Met vier enorm droge zomers was het een uitdaging om met zo minimaal mogelijk aan water- en kunstmestgebruik de grasmat in leven te houden. Door vochtwaardes en zuigspanning te meten is het met zeer beperkt watergebruik gelukt. Dat gras altijd maar groen moet zijn dat is geen duurzame kijk vandaag de dag.
Doordat Marco actief natuurbeheer op de golfbaan toepast, is de golfbeleving nog beter geworden en wordt geprobeerd de natuur zo goed mogelijk in evenwicht te brengen. Denk daarbij aan de natuurlijke rietoevers, de heide, ruige vegetaties die behouden blijven, keverbanken en bloemenstroken.
De manier van het werken met de natuur en dit combineren met het onderhoud van een golfbaan heeft ervoor gezorgd dat Marco Blom landelijk is opgevallen en deze prijs toegekend heeft gekregen.

Marco Blom tijdens de uitreiking: Greenkeeper of the Year 2022. Foto: Monique Blom

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid