NGF-najaarscompetitie bij de Keppelse Golfclub is gewonnen door het viertal van de Golfclub Wouwse Plantage. Foto: PR
NGF-najaarscompetitie bij de Keppelse Golfclub is gewonnen door het viertal van de Golfclub Wouwse Plantage. Foto: PR

Volop spanning bij eerste NK bij Keppelse Golfclub

Sport

HOOG-KEPPEL - De golfbaan van de Keppelse Golfclub was woensdag 2 november het toneel van een nationale titelstrijd. Tien teams van elk vier golfers streden om kampioenschap van de NGF-najaarscompetitie. Uiteindelijk ging de winst naar het viertal van de Golfclub Wouwse Plantage.

Het was voor het eerst in het 96-jarige bestaan van de Keppelse Golfclub dat een landelijke finale op haar golfbaan werd gehouden. De organisatie van die finaledag gebeurde samen met de landelijke golffederatie NGF. De teams speelden negen holes single stableford en negen holes greensome stableford. Het ging er spannend aan toe.

Deelname 132 teams
De tien teams die om het nationale kampioenschap speelden waren de tien sterkste poulewinnaars van de NGF-najaarscompetitie, die op de woensdagen in oktober werd gespeeld. In totaal deden er 132 teams uit het hele land mee, onderverdeeld in 33 poules. De Keppelse Golfclub was in die woensdagcompetitie met drie teams vertegenwoordigd, waarvan er eentje de poulewinst binnen sleepte. Het aantal behaalde punten was echter niet voldoende om bij de beste tien te horen. Het werd uiteindelijk een veertiende plaats. Behalve op de woensdagen was er ook op zondagen in oktober een NGF-najaarscompetitie.

Bos, baan en stilte
De finalisten waren zeer te spreken over de bosrijke Achterhoekse omgeving met de rustgevende stilte en over de baan, die er prachtig bij lag. Het weer liet zich eveneens van haar goede kant zien. Na afloop van de wedstrijd bleef iedereen in het restaurant hangen voor de zogeheten 19e hole. Het werd zeer gezellig. Abe Jan ter Beek van de NGF reikte de prijzen uit. Ook had hij een bos bloemen voor Elsje van Hoorn die dertien jaar lang bij de Keppelse Golfclub competitie coördinator was. Ton Rutten is haar opvolger.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid