De ochtenden 'Creatief voor senioren' van Kunstkring Ruurlo zijn niet echt aan leeftijd gebonden  en bezoekers maken er nieuwe vrienden. Foto: PR
De ochtenden 'Creatief voor senioren' van Kunstkring Ruurlo zijn niet echt aan leeftijd gebonden en bezoekers maken er nieuwe vrienden. Foto: PR

Creatief voor senioren Ruurlo

Cultuur

RUURLO - Boetseren, tekenen, wolvilten, schilderen, mozaïeken, bloemschikken en nog veel meer wordt gedaan tijdens de creatieve ochtenden voor senioren, in het atelier van KunstKring Ruurlo.

In het Kulturhus in Ruurlo houdt De KunstKring sinds 1 juli 2022, in samenwerking met Culturije, op donderdagochtend de Vrije Inloop voor senioren. Creatieve ochtenden voor mensen die ervan houden om creatief bezig te zijn in een gezellige sfeer. Elke donderdagochtend is de activiteit een verrassing. Het kan boetseren zijn, schilderen, bloemschikken, maar ook een bezoek aan een tentoonstelling behoort tot de mogelijkheden. Zoals het bezoek aan Galerie De Smidse in 2022 en het bezoek aan de tentoonstelling in de Dorpskerk in 2023, met een kopje koffie achteraf op een terras. 

Iedereen mag komen zonder zich van tevoren aan te melden en het is ook niet echt aan leeftijd gebonden. Wie jonger is dan zestig jaar, is evengoed welkom. De kleinkinderen te logeren? Breng ze mee als ze dat leuk vinden. Mensen die buiten Berkelland wonen, dat is ook geen probleem, ze zijn welkom. De kosten bedragen 2,50 euro per keer en dienen contant te worden betaald.

De ervaring van de meeste deelnemers is zeer positief. Dat men nooit van tevoren weet wat men gaat doen, blijkt juist heel leuk en bezoekers maken er nieuwe vrienden. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar en om 10.00 uur wordt gestart met de creatie die voor die ochtend staat gepland. Om half twaalf wordt er gezamenlijk afgewassen en opgeruimd. Wie laat zich ook een keer verrassen?

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant